Pervari'de Bodur Meyvecilik Çalışmaları

SİİRT (AA) - Pervari Kaymakamlığının, Kırsal Kalkınma ve GAP Projeleri kapsamında hazırladığı damlama sulama sistemi ile tam bodur, yarı bodur elma ve kiraz bahçeleri oluşturduğu bildirildi.

Pervari Kaymakamlığının, Kırsal Kalkınma ve GAP Projeleri kapsamında hazırladığı damlama sulama sistemi ile tam bodur, yarı bodur elma ve kiraz bahçeleri oluşturduğu bildirildi. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, hayvancılık ve arıcılık merkezi olan Pervari ilçesinde doğa ve iklim şartlarının uygun olması nedeniyle bodur meyveciliğe başlandığı kaydedildi. GAP projeleri kapsamında, 30 bin bodur elma ve kiraz fidanı dağıtıldığı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Yüzde 30 vatandaş katkısı sağlanarak gerçekleştirdiğimiz bir projelere, vatandaşlardan çok yoğun bir talep alıyoruz. Burada bodur elmacılığı ve kirazı yaymamızın amacı, ilçemizin hem iklimi hem toprak özellikleri çok uygun. Çözüm süreciyle birlikte vatandaşımızın tarım ve hayvancılık projelerine ilgisinin artığını görüyoruz. Vatandaşımız burada geçimini daha kolay sağlamak istiyor, kendi arazisini kullanmak istiyor. Kaymakamlık olarak, vatandaşlarımızın elde ettikleri ürünlerin hem pazarlanmasına hem bu meyveleri depolaması için yardımcı olacağız. Bu amaçla bir soğuk hava deposunu da bu sene ilçemize kazandıracağız. Böylelikle Pervari ilçemiz, meyvecilik merkezi olma yolunda önemli bir adım atmış olacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: