Peryön Trakya Şubesinden 6. İnsan Yönetimi Kongresi

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi tarafından bu yıl 6.`sı düzenlenen İnsan Yönetimi Kongresi...

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen İnsan Yönetimi Kongresi gerçekleştirildi. Silver Side Hotelde önceki gün, gün boyu sürdürülen kongre Trockya Blues Orkestrası eşliğinde düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Bay İfade olarak tanınan Volkan Akay ve FAtoş Güçlü`nün sunuculuğunu üstlendiği 6. İnsan Yönetimi Kongresinin açılış konuşmasını PERYÖN Trakya Şubesi Başkanı Özber Çetin gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Bölgenin sanayi merkezi olduğunu dile getiren Çetin: “Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarında çalışanları elde tutamama sorunu olduğunu gözlemledik. Aidiyet duygusunu çalışanlara aşılamak gerekir. Bu yüzden kongremizde konumuzu bu yönde tespit ettik. İyi kontrol edilmeyen bir çalışan devri var. Çalışanların aidiyet duygularının geliştirilmesi konusunda girişimlerde bulunulması gerekiyor. Bunun yanı sıra kongremizde iş sağlığı ve iş güvenliği konularını da ele alacağız” dedi.

Özber Çetin, kongrede çok değerli sanayicilerin de yer aldığını belirterek: “Başarıda ailenin rolü olduğunu da düşünüyoruz. Eşini seven işini de sever, ailesinde mutlu olan iş hayatında da başarılı olur. Bizler sanayici ya da işadamı derneği değiliz. Sektörün profesyonellerinin bir araya geldiği bir derneğiz. Ben daha evvel gerçekleştirilen 5 kongreye de katılmıştım. Bu kadar geniş katılımlı bir kongre hiç olmamıştı. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Güzel bir kongre olacağını umuyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmaları kapsamında kürsüye gelen PERYÖN Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman da teknolojinin çok hızla geliştiğini ancak ortaya çıkan bir teknolojinin taklit edilmesinin sadece birkaç gün ya da birkaç hafta sürdüğünü belirterek: “Sanayicinin geliştirdiği bir teknoloji Çin`de, Avrupa ülkelerinde ya da diğer ülkelerde çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirilebiliyor. Bu yüzden teknoloji ile çok büyük farklar yaratma konusunda şansınız yok. Tek farkınız elinizde olan insanınız. İnsanınız olmadan, ne teknolojiniz ne de paranız olur. Doğru işi doğru insanla yapabilmek son derece önemlidir. Çok büyük bir marka olarak bildiğimiz, gençlik yıllarımızda herkesin bir makine sahibi olmak istediği Kodak artık yok. Dünyanın en büyük şirketlerinden biriydi ancak şu anda yok. Çünkü teknoloji ile gelen dijital sisteme ayak uyduramadı. Doğru işi seçemedi. Yapacağınız iş konusunda doğru işi seçmeniz de son derece önemli. Ancak işiniz iyi bu iş için seçtiğiniz insan kötüyse yine olmaz. İşiniz kötü, bu kötü işi doğru insanla yapıyorsanız, başka bir firma gelene kadar devam edebilirsiniz. Her ikisi de kötüyse, Allah düşmanımın başına vermesin” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye`de işsizliğin düştüğünü bu konuda bazı çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekleyen Yiğit Oğuz Duman: “İşsizlik konusunda ciddi çalışmalar yapıldı. İşsizlik oranları aşağıya çekildi ancak adil mi oldu bu konuya dikkat edilmesi gerekir. İyileşmesi gereken çok önemli konular da var. Kadın istihdamı konusunda çok çok gerilerdeyiz. Ülkemizde kadın istihdamında oranın yüzde 28 - 30 düzeyinde olduğu bunun da büyük bölümünün sosyal güvencesi olmayan tarım iş kolunda yer aldığı değerlendiriliyor. Kadın ve erkek olarak iki ayaklı düşündüğümüzde biz tek ayakla nasıl koşacağız. Bu yüzden kadınları da iş hayatına katmalıyız. Bir diğer konu da engellilerin istihdama katılması konusunda. Bu konuda engellenmiş insanlar var. Engelliler de istihdama dahil edilebilmeli. Bunların da iş hayatında olmaları sağlanmalı” diye konuştu.

“HER YIL BİNE YAKIN İNSANIMIZI İŞ KAZALARINDA HEBA EDİYORUZ”

İş kazaları konusuna da dikkati çeken PERYÖN Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Oğuz Duman: “Türkiye`de her yıl bine yakın insanımızı iş kazalarında heba ediyoruz. Yüzlerce, binlerce insan işinde sakat kalıyor. İnsanın çalışırken hayatını kaybetmesi çok kötü bir durum. Böyle bir durum bu kişilerin ailesine nasıl açıklanır. Biz ölen işçinin ailesine ‘Çalışırken hayatını kaybetti’ diye nasıl diyebiliriz. İş güvenliği meselesinde de yapmamız gereken şeyler var. Mesele yasa meselesi de değil. Yasamız belki de dünyanın en iyi yasalarından biri. Bunun uygulanması noktasında eksikler ve sıkıntılar var. Her konuda olduğu bu konuda da uygulama açısından sıkıntı yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

PERYÖN Trakya Şubesi tarafından düzenlenen İnsan Yönetimi Kongresinde 500`ün üzerinde katılımcının yer aldığını da sözlerine ekleyen Duman: “Önceki kongrelerde bu kadar yoğun bir katılım olmamıştı. Trakya bölgesinde en yüksek katılımlı kongre olacağını düşünüyorum. Katılım gösteren ve düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Volkan Akay ve Fatoş Güçlünün sunucu olarak yer aldığı PERYÖN 6. İnsan Yönetimi Kongresi moderatör Av. Cüneyt Danar ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlileri Prof. Dr. Nurşen Caniklioğlu ile Doç. Dr. Erdem Özdemirin Yeni İş ve Sosyal

Güvenlik Kanunu ve Değişiklikler ve Yeni Borçlar Kanunu konularında sunumları ile sürdürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: