Pes dedirten ürünler

Çin'deki yeni 'anahtarlık modası' dünyayı ayağa kaldırdı.

Çin'deki yeni 'anahtarlık modası' dünyayı ayağa kaldırdı.


Su kaplumbağası, kertenkele yavrusu gibi canlılar plastiğin içine konuluyor ve onlar için yaratılan alanda 2 ay o şekilde yaşamaları sağlanıyor.


Bütün dünyadan tepki gören bu 'yeni moda'nın bitirilmesi için internette imza kampanyaları düzenleniyor.


1 milyona yaklaşan imzalar arasında Türkiye'den de yoğun bir katılım olduğu göze çarpıyor!


İmza kampanyası için hazırlanan metinde şu ifadelere yer veriliyor:

"Yaşayan deniz canlıları küçük plastiklere hapsedilerek anahtarlık olarak satılıyor. Bu acımasız işlem derhal yasaklanmalı. Hapsedilmiş küçük balık, semender ve kaplumbağalardan oluşan bu anahtarlıklar Çin'de giderek daha fazla popüler hale geliyor.

Reklam
Reklam

Birçok Çinli canlı anahtarlıkların şans getireceğine inanırken, hayvan koruma kuruluşları bu durumu "tam bir sömürü" olarak nitelendiriyor. Global Times gazetesinin haberine göre, Salı günü, Sihui Metro İstasyonunun önünde, 1 balık ve 9 kaplumbağa anahtarlığının satılması yalnızca 5 dakika sürdü.


Üreticiler poşetlerdeki renkli suların, hayvanları besin açısından aylarca canlı tutabileceğini öne sürseler de, Uluslararası Veterinerler Birliği kurucusu Mary Peng besin yetse bile oksijenin o kadar uzun süre yetmeyeceğine dikkat çekiyor.


Hayvan hakları savunucuları canlı anahtarlıklara karşı protestolarını yüksek sesle dile getirseler de, ellerinden daha fazla bir şey gelmiyor.


Çünkü Çin'de var olan Vahşi Yaşamı Koruma Yasası, vahşi olmayan birçok hayvanı dışarıda bırakıyor. Kanun değişene ve tüm hayvanları koruma altına alana kadar, protestocuların yapabildiği sadece insanları bu anahtarlıkları almamaya davet etmek ve talep yetersizliği nedeniyle üretimin ortadan kalkmasını umut etmek."


Çin'in doğusundaki Jiangsu bölgesinde yaşayan oto tamircisi ve çiftçi Wang Jian (28) , 840 bin sterlin değerindeki Lamborghini Reventon model süper arabanın benzerini metalden 6 bin sterline yaptı.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yıl mayısta, ikinci el Volkswagen marka araç alan Wang, dünyada sadece 21 tane üretilen süper arabadan yapmaya karar verdi.


Araca yeni bir görünüm kazandıran genç adam Volkswagen'in önündeki motoru da arkaya yerleştirmeyi başardı.




Gördükleri herşeyin kopyasını yapmak ile ün kazanan Çinli mucitler sınır tanımıyor.


Çin'in Hubei vilayetinde yaşayan emekli Li Yuming (68), ilkokul mezunu olmasına rağmen 7 denizaltı yapmayı başardı.


Buz tutmuş Houhai Gölü'nde kayan küçük mucit..


Başkent Pekin yakınlarındaki bir köyde yaşayan Wu Yulu adlı çiftçi, hurda demir ve kablolardan ürettiği robotuna, şoför bölümüne yerleştirdiği bir direksiyonla yön veriyor.

Çek-çek robotunun bugüne kadar yaptığı en büyük robot olduğunu belirten Yulu, bu hobisinin 1986 yılından beri sürdüğünü ve evinde pek çok kullanışlı robotu bulunduğunu söylüyor.


Komşuları, Yulu'yu başlangıçta son derece garip bulduklarını, ancak sonraları icatlarının işe yaradığını gördüklerinde takdir etmeye başladıklarını belirtiyor.


Çin'in merkezindeki Hubei'de yaşayan 56 yaşındaki çiftçi Yang Youde, devlet onu topraklarından tahliye ettirmek isteyince görülmedik bir yönteme başvurdu.

Reklam
Reklam

Evinin yıkımı için gelen ekiplerin üzerine, ev yapımı topuyla yaklaşık 300 dolar değerinde havai fişekle ateş eden çiftçi, evini korumayı başardı.


Çinli grafik tasarımcısı Gao Hanjie evinin bahçesinde kendi helikopterini inşa etmek için kolları sıvadı.

Tasarımı ve tüm aksesuarlarıyla kendi helikopterini imal edip, uçan ilk insan unvanını alacak. Çinli grafik tasarımcısının helikopterinin uzunluğu 6 metre.


Çinli bir tamirci ustası ise hurda malzemelerden askeri tank yapmayı başardı.


4.5 metre uzunluğunda ve 3.2 metre genişliğinde tankın oldukça ilginç paletleri var. Yeri delen keskin paletler yüzünden tankın asfalt yola çıkması yasaklanmış.


Çinli bir mühendis, sadece hurda motosiklet parçalarını bir araya getirerek uçabilen bir uçak yapmayı başardı.