Peşlerine düştüğü hırsızları polise yakalattı

Sakarya'da bir inşaattan beton kalıplar çaldıkları ileri sürülen üç zanlıdan ikisi, peşlerine düşen mal sahibinin...

Sakarya'da bir inşaattan beton kalıplar çaldıkları ileri sürülen üç zanlıdan ikisi, peşlerine düşen mal sahibinin polis ile iş birliği yapması sonucu yakalandı.
Serdivan ilçesi Kemalpaşa Mahallesi'nde bir inşaata gelen S.K.(30), A.B.(37) ve kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi, hazır beton kalıplarını çalarak plakasını çıkardıkları minibüse yükledi. Kalıpları çalan şüpheliler hızla olay yerinden kaçtı. Hırsızları son anda fark eden inşaattaki bir işçi, durumu kuzeni Cemil Sırtlı'ya haber verdi. Panelvan tipi aracıyla inşaata giderken hırsızlık haberini alan Sırtlı, yolda kuzeninin tarif ettiği minibüse rastladı. Minibüstekilerin aracı durdurarak plakaları takması üzerine araçtakilerin hırsızlığı gerçekleştiren kişiler olduğunu anlayan Sırtlı, minibüsü takibe alarak durumu polise bildirdi.
Mal sahibi Sırtlı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda polis ekipleri, şüphelilerin bulunduğu minibüsü Arifiye ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan şüpheliler, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Yakalanacaklarını anlayan şüpheliler, minibüsü Arifbey Mahallesi Siteler Caddesi'ndeki boş bir arsaya bıraktıktan sonra yaya olarak kaçtı.
Bir süre sonra boş arsada minibüsü bulan polis, çevreyi sararak şüphelileri aramaya başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından şüphelilerden S.K.(30) ve A.B.(37) yakalandı. Kelepçe takılarak etkisiz hale getirilen şüpheliler, polis aracına bindirilerek karakola götürüldü. Mısır tarlasına girerek izini kaybettiren diğer zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheliler, suçlamaları kabul etmedi. Yapılan GBT sorgulamasında S.K'nın 13, A.B'nin de 20 ayrı hırsızlık suçundan kaydının bulunduğu belirlendi. İçinde çalıntı kalıplar bulunan minibüs, anahtarı bulunamayınca çekici ile emniyet müdürlüğüne götürüldü. Minibüsün kapıları mahkeme kararı alınarak çilingir yardımıyla açılacak. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.
Öte yandan peşlerine düştüğü hırsızların yakalanmasını sağlayarak kalıplarını çaldırmayan Cemil Sırtlı, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, hırsızlık olayını inşaata giderken yolda haber aldığını belirterek, "Sabah inşaata gidiyorduk. Hırsızlar malzemeleri yüklemişler. Kuzenlerim inşaattaydı. Onlar görmüşler. Kuzenim bana telefon etti. Aracın plakaları üzerinde yokmuş. İnşaattan malzemeyi çaldıktan sonra kaçmışlar. Yolda minibüsü gördüm. Araç dörtlülerini yakmış ilerliyordu. Şüphelendik peşine takıldık. Polisle irtibata geçtik. Arifiye'de kıstırdık, durmadılar. Daha sonra ben kaybettim. Polisler sıkıştırmış iki kişiyi yakalamışlar. Diğeri kaçmış." dedi. Sırtlı, çalınan kalıpların tanesinin 110 lira değerinde olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz