Peşmerge Bakanlığı’ndan PKK’ya yanıt: Kimseden izin almayız

Rudaw'a göre, sabah saatlerinde Roj Peşmerge Birliği ile PKK'ya bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında yaşanan çatışmada 1 YBŞ'li yaşamını yitirirken 3 YBŞ'li ile 4 peşmerge yaralandı.

Irak Kürt Bölgesi Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı, Rojavalı peşmergelerle, PKK'ya bağlı YBŞ arasında Sincar'da çıkan çatışma üzerine Peşmergenin çekilmesini isteyen YBŞ'ye, "Kürdistan topraklarında güçlerin hareketi ve yer değiştirmesiyle ilgili kimseden izin almayız" yanıtını verdi.

Bu arada, YBŞ'nin peşmergelerin konuşlandığı Sınune - Hanesur arasındaki bölgeden çekilmesi talebine yanıt veren Peşmerge Bakanlığı, "Kürdistan Peşmerge Güçleri, 2 Mart 2017 tarihinde Sınune nahiyesi sınırında rutin yer değiştirme faaliyetini yürütürken, PKK'ye bağlı bir grup tarafından kendilerine engel çıkarılmış, daha sonra da peşmergeye ateş açılmıştır" dedikten sonra şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Buradan, Kürdistan Peşmerge Güçleri'nin özgür olduğunu bildiriyoruz. Kürdistan topraklarında güçlerin hareketi ve yer değiştirmesiyle ilgili kimseden izin almayız. Kürdistan peşmergesi, Kürdistan'ı koruma görevini ifa etmektedir. Çatışma çıkarma gibi bir niyet yoktur, bölgede bir çatışma çıkmasını da istemiyoruz."

Anahtar Kelimeler: