Peşmerge hain saldırıyı kınadı

SÜLEYMANİYE (İHA) - Irak'ın kuzeyindeki Peşmerge kuvvetlerinin resmi sözcüsü Cabbar Yaver, terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Kürt yönetimi olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yaver, Süleymaniye'de İHA'ya verdiği mülakatta, ayrılıkçı terör örgütü PKK tarafından Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na gerçekleştirilen ve 15 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırı ile ilgili olarak, saldırının haince ve alçakça gerçekleştirildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Saldırıdan derin üzüntü duyduklarını söyleyen Peşmerge yetkilisi, bu tür eylemlerin dünyanın her yerinde terör eylemi olduğunun bilindiğini kaydederek, "Eğer bir sorun varsa, bu silahla değil, diyalogla çözülmesi gerekir. Biz Türkiye ile iyi ilişki içinde olmak istiyoruz. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ne kadar PKK'ya karşı tepkiliyse, biz de en az Erdoğan kadar tepkiliyiz. Hiçbir eylemini tasvip etmiyoruz" dedi.

Türkiye'den bazı basın yayın organlarında kendi ağzından yer alan "Türk askerleri ile PKK silahlı mensupları arasında çıkan çatışmada kaybolan iki askerin bulunması için Peşmerge güçlerinin devreye sokulduğu" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir beyanatta bulunmadığını anlatan Cabbar Yaver, sorumluluk bölgelerindeki tutumlarında da herhangi bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Irak merkezi Bağdat yönetimi de, ayrılıkçı terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen ve 15 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırıyı kınadıkların duyurmuştu.