Peter Schmeichel: Galatasaray'a Elendikten Sonra Avrupa'da Başarılar Geldi

Manchester United'in efsane kalecisi Peter Schmeichel, 1993 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray'a elendikten...

Manchester United'in efsane kalecisi Peter Schmeichel, 1993 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray'a elendikten sonra Avrupa'da başarıların geldiğini söyledi.

İstanbul'da Denizbank'ın Türkiye'deki Manchester United taraftarlarına özel "Manchester United Bonus Card"ı tanıtımına katılan Peter Schmeichel, İstanbul'da tekrar bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Efsane kaleci, şöyle konuştu:

"İstanbul'a birkaç kez maç için gelmiştim. Stadyumlarda aşırı sıcak karşılandım. Türk taraftarlarının ne kadar tutkulu olduklarını görme fırsatım oldu. Bu anlaşma sayesinde futbolseverler antrenman sahalarını görme, futbolcularla tanışma fırsatı bulacaklar. Umarım verimli bir işbirliği olur. Kartı alanları güzel fırsatlar bekliyor."

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin 1993 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Manchester United ile Galatasaray arasında oynanan ve 3-3 sona eren maçın ardından neler yaşandığını sorması üzerine Schmeichel, "Old Trafford'daki maçta hatta İstanbul'daki maçta Manchester United için çok önemliydi. Bu iki maç bize aslında Avrupa'da futbol oynamanın zor olduğunu öğrenmek açısından önemliydi. Bu maçtan sonra her maçın önemli olduğunu öğrendik. İlk maç 3-3 bitince İstanbul'a gelince maçın o kadar zor olacağını biliyorduk. Buradaki maç 0-0 bitince elendik. O maçtan dersler çıkardık. Galatasaray'a elendikten sonra Avrupa'da başarılı dönemler başladı." diye cevapladı.

Yeni ürün tanıtım toplantısına Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Manchester United Pazarlama Direktörü Nick Humphreys, İngiliz ekibinin efsane ismi Peter Schmeichel katıldı.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, futbolda bir dünya devi ile ortak bir proje gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Türkiye nüfusunun yüzde 86'sının bir takım tuttuğuna dikkat çeken Ateş, "Ülkemizde futbol pastasının büyüklüğü 1 milyar dolar. Bu ekonominin yüzde 64'nün 4 büyükler oluşturuyor. Ülkemizin tüm şampiyonluklarına kart basan bir bankayız. Toplamda şu anda 10 futbol kulübünü özel logolu kartımız var. 2013 yılında bu sayıyı 15'e çıkarmak istiyoruz. Manchester United kulübü işbirliği ile futboldaki öncü rolümüzü üst seviyeye çıkarıyoruz. Bu kartı alanlar dünya çapında 659 milyonu aşkın taraftarı olan Manchester United'in maçlarını İngiltere'de izleme imkanı şansının yanısıra değişik rüya ödüllerine sahip olacaklar." dedi.

Reklam
Reklam

Hakan Ateş, Türkiye'de futbol kulüplerinin ve taraftarlarının önemli olaylarını bankaları üzerinde gerçekleştirdiğini ifade etti.

Tanıtım toplantısının bitiminde Denizbank'ın Manchester United için hazırlamış olduğu kart ile birlikte katılımcılar basın mensuplarına poz verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: