Petkim 9 Ayda 29 Milyon Lira Zarar Etti

İZMİR (A.A) - Petkim'in, 2012 yılı 9 ayında net dönem zararı 29 milyon lira oldu.

İZMİR (A.A) - Petkim'in, 2012 yılı 9 ayında net dönem zararı 29 milyon lira oldu.

Petkim'den yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin yılın 9 aylık dönemindeki cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 3 milyar 411 milyon liraya yükseldi. Bu dönemde satışlar yüzde 10 artışla 1 milyon 431 bin tona çıktı. Brüt kar 48 milyon lira, net dönem zararı ise 29 milyon lira oldu.

İhracat ise yüzde 29 artışla 817 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, şirketin satışlarının yüzde 17 artmasına rağmen maliyetlerin de yüzde 25 arttığına dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Öztürk, açıklamada şunları kaydetti:

"Petkim'in temel hammaddesi olan NAFTA fiyatları bu dönemde 1000 dolar/ton seviyesinin üzerine çıktı. 3-5 yıl önce 1000 dolar rakamı düşünülemezdi. Bu maliyet rakamları, finansal yapımız üzerinde çok büyük baskı oluşturuyor. 47 yıllık tarihimizin en yüksek maliyet rakamları ile üretimimizi sürdürüyoruz.

Kontrolümüz dışında olan bu dezavantajı, verimlilik artırıcı ve dar boğaz giderici yatırımlar ve proses iyileştirmeleri ile kompanse etmeye çabalıyoruz. Bu kritik süreçte üretim gücümüzü korumaya devam ediyoruz."

Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz