PETKİM'in özelleştirilmesine protesto

Ankara - (AA) Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Seçime 15 gün kala PETKİM'in satılmasının altında başka neden mi var? Acaba, önceden söz mü verildi? Bir gecede pazarlandı mı? Neden bütün özelleştirmeler seçim sonrasına bırakılırken PETKİM özelleştiriliyor? Bunlar soru işaretidir" dedi.

PETKİM'in, Aliağa'daki tesislerinden gelen Petrol-İş üyeleri, PETKİM'in yüzde 51 hissesinin satışına ilişkin ihalenin yapıldığı Swiss Otel yakınında toplandı.

"Memleketi babalar gibi satanlara cevabımız, 22 Temmuz'da sandıkta" ve "PETKİM özelleştirilemez" yazılı pankartlar açan sendika üyeleri, özelleştirme aleyhinde sloganlar attılar.

Reklam
Reklam

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin elinde kalan son sanayi kuruluşunun da satıldığını ifade etti.

"İhalenin yapıldığı otelde, bir oyun oynandığını" öne süren Öztaşkın, PETKİM'in değil, Türkiye'nin ve Türk toplumunun geleceğinin satılmak istendiğini savundu. Mustafa Öztaşkın, "Bir senaryo var ve sonucu belli, hatta müşterisi belli. Bunu ihale sonrasında değerlendireceğiz" dedi.Öztaşkın, şunları kaydetti:

Aliağa'da üretimin durdurulduğunu ve işçilerin Ankara'ya geldiğini ifade eden Öztaşkın, amaçlarının sadece satışı protesto etmek değil, PETKİM'e ve TÜrkiye'nin geleceğine sahip çıkmak olduğunu söyledi.
İ

haleye, 8 firmanın katıldığına dikkati çeken Öztaşkın, şirketlerden bazılarının yabancı ülkelerin devlet şirketleri olduğuna işaret etti.Petrol-İş sendikası üyelerinin protestoları devam ediyor.