Petrol boru hattını delen şebekeye suçüstü

BATMAN (İHA) - Batman'da petrol boru hattını delerek petrol çalan 3 kişi, jandarmanın takibi sonucu suçüstü yakalandı. Petrol hırsızlığı, jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şüpheli buldukları bir tankeri takibe almalarıyla ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Batman şehir merkezinde şüphe çeken bir tanker 2 gün takibe alındı. Tankerin şehir merkezinden çıkıp Beşiri istikametine hareket etmesi sonucu jandarma ekipleri takibe başladı. Beşiri İlçesi Deveboynu Köyü kırsalında Garzan bölgesinden gelen boru hattından petrol dolduran tankeri takibe devam eden jandarma ekipleri, tankerin il merkezi yeni Siirt yolu üzerindeki pompasız bir benzin istasyonuna girmesiyle operasyon başlattı. Benzin istasyonuna yapılan baskında tanker sürücüsü O.Ö. ve tesis sahipleri Ş.Ö. ve R.K. gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Pompasız benzin istasyonunda yapılan incelemede 2 yerüstü ve 3 tane yer altına gizlenmiş depo olmak üzere toplam 5 depo ortaya çıkarıldı. Depolarda bulunan 90 ton çalınmış ham petrol TPAO'ya teslim edildi. Garzan'dan Batman merkeze gelen boru hattından ham petrol çalan zanlıların, pompasız benzin istasyonuna kaçak elektrik çekerek ham petrolü yeraltında yaptırdıkları depolarda fuel oile çevirdikleri belirlendi.

3 şüphelinin petrol çaldıkları Beşiri İlçesi Deveboynu Köyü kırsalında jandarma ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda, 50 santimetre yeraltından geçen boru hattına daha önce vana taktıkları tespit edildi. Vananın ne zaman takıldığı öğrenilemezken, 3 şahsın belirli zaman aralıklarıyla tankeri petrol boru hattına yaklaştırıp vanayı açarak petrol çaldıkları ve daha sonra vanayı kapatıp üstünü toprakla örttükleri belirlendi. ortaya çıkarıldı.
Gözaltına alınan zanlılar adli mercilere sevk edildi.