Petrol işçilerinin kabusu oldu

Meksika Körfezi'nde petrol sondaj kulesini korumakla görevli denizaltına takılarak su yüzüne çıkan deniz canlısı işçilerin kabusu oldu.

Bilim insanlarının henüz isim bulamadığı canlı, işçilerin kabusu oldu.İşçiler bu canlının zehirli olup olmadığını bilmedikleri ve sondaj çevresinde aynı canlının bulunma olasılığından endişe ettiklerinden verilin görevleri isteksizce yerine getiriyor.

Meksika Körfezi’ndeki bir petrol sondaj kulesinde çalışan petrol işçileri, kulenin civarında devriye gezen denizaltıyla beraber su yüzüne çıkan deniz kabuklusunu görünce tüyleri diken diken oldu.Denizaltının limana ulaşmasının ardından, eş ayaklı olarak bilinen dev bir deniz kabuklusu denizaltının yüzeyine takılmış olarak bulundu.

Reklam
Reklam

Karada yaşayan tespih böceğiyle benzerlik gösteren eşayaklı deniz canlısının, yaklaşık 80 cm uzunluğa sahip olduğu belirtildi.

OKYANUSLARIN KARANLIĞINDA YAŞIYOR

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde bulunan Ulusal Evrim Sentez Merkezi uzmanı Profesör Craig McClain, bu tür hayvanların suyun yaklaşık 3000 metre derinliklerinde yaşadığını ifade etti.McClain, bulunan eş ayaklının fazla büyük olmadığını, okyanusların derinliklerinde çok daha büyük kabuklu hayvanların yaşadığını belirtti.