'Peygamber Efendimiz'in kardeşlik ahlakı dünyaya örnek olsun'

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Peygamber Efendimiz'in (sas) zulmet karanlıklarını aydınlatan bir nur...

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Peygamber Efendimiz'in (sas) zulmet karanlıklarını aydınlatan bir nur olarak doğduğunu ifade ederek, “Asırlardır sönmeyen aydınlığıyla bize yol gösterirken, karanlığı dünyamızdan kovmayı O (sas) öğretti.” dedi.

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, İslam dünyasında kardeşin kardeşi öldürdüğü, Müslümanları birbirinden ayırmak isteyenlerin olduğu bir dönemin yaşandığına dikkat çekti. Ünal, “Allah'ın Resulü'ne (sas) en fazla medyun olduğumuz şu günlerde, İslam dünyasında iç savaşlarda kardeş kardeşi öldürmekte, emperyalist işgaller yaşanmakta, zulme karşı mücadeleler verilmektedir. Bir tarafta kardeşini devletin tankı ile topu ile imha etmeye çalışan bir zihniyet, bir tarafta asırlardır birlikte yaşayan Müslümanları birbirinden ayırmak isteyen zihniyet var.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası'nın, 'Peygamber Efendimiz'in (sas) Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' temasıyla kutlanacak olmasının anlamlı olduğunu kaydeden Ünal, şöyle dedi: “İşte bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kutlu Doğum Haftası'nı 'Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' temasıyla kutlayacak olması çok anlamlı bir yaklaşımdır. O (sas), bize hep barışı, esenliği tavsiye etti. Getirdiği dinin adı bile İslam (Barış) dini diye isimlendirildi. Alemlere rahmet olarak gönderilen O Rasülü (sas) anlayanlara, O’nu (sas) sevenlere ve onun yolunda yürüyenlere ne mutlu. Müslümanların, Kutlu Doğum Haftası'nı kutlarken, O’nun (sas) sevgisinden doğan bereketin insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz