Peygamber Sevgisi Spor Salonuna Sığmadı

Samsun'da, Hz. Peygamber’in (sav) doğum yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Mevlit Kandili programına katılanlar spor salonuna sığmadı....

Samsun'da, Hz. Peygamber’in (sav) doğum yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Mevlit Kandili programına katılanlar spor salonuna sığmadı.

Samsun Diyanet Mensupları Derneği'nin (SADİMDER) öncülüğünde İlkadım Belediyesi ve İl Müftülüğü'nün katkılarıyla hazırlanan program, Yaşardoğu Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa olan yoğun ilgi nedeniyle 3 bin 500 kişi içeriye girmeyi başarırken yaklaşık 500 kişi salonun dışında beklemek zorunda kaldı. Gece, Kurra Hafız Mustafa Özyılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahiyatçı yazar Mehmet Yıldız'ın Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlattığı 'Hasretimiz Sanadır Ya Resulullah' adlı Mevlit Kandili özel programı, Feza Koleji Müzik Korosu tarafından söyleyen ilahi ve yaptıkları dua ile devam etti.

Reklam
Reklam

Gecenin en duygulu anları ise Türkçe Olimpiyatları birincilerinin Naat-ı Şerif dinletisi oldu. Hz. Peygamber'i (sav) anlatan özel barkovizyon gösteriminin ardından SADİMDER İlahi Korosu'nun sahne almasıyla etkinlik son buldu. Geceye katılanlara bir de sürpriz yapan SADİMDER yetkilileri program çıkışında Hz. Peygamber’in (sav) mübarek Sakal-ı Şeriflerini sergiledi.

Programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Baro Başkanı Av. Necat Anıl, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: