"Peygamberler Şehri"nden Suriye'ye Yardım Eli

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediye encümenleri ve bazı sivil toplum örgütleri, Suriye'de zor şartlarda yaşayan vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasının

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediye encümenleri ve bazı sivil toplum örgütleri, Suriye'de zor şartlarda yaşayan vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasının kapsamının genişletilmesi için Vali Celalettin Güvenç'ten destek istedi.

Belediye encümenlerinin önerisiyle hayata geçirilen "Suriyeli Kardeş Yardım Bekliyor" projesine destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yardım kampanyasının kent geneline yayılması amacıyla bir çalışma başlattı.

Bu kapsamda Vali Güvenç'i ziyaret eden gönüllüler, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip, destek istedi.

Reklam
Reklam

Vali Güvenç de proje çerçevesinde toplanan insani yardım malzemelerinin dün kamyonla çatışmaların yaşandığı Suriye'ye ulaştırıldığını söyledi.

Suriye halkının gönderilen malzemeler dolayısıyla Şanlıurfalılara şükranlarını ilettiğini aktaran Güvenç, "Sizin adınıza öncelikle çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. O bombalar, orada yağarken, o kadar zulüm, sıkıntı varken Allah'a şükür yine görevimizi yaptık, bu fakir millet işini yaptı. Gözlerim doldu, çünkü hakikaten çok sıkıntıdalar. 3-4 gün bombalandılar ama bizim yardımımız onlara ulaştı" dedi.

Güvenç, ayrıca Suriye'de sınırdaki bir depoda bulunan 2 bin ton buğdayın bir bölümünün dün yapılan hava saldırısının ardından yandığını, söndürme çalışmaları için itfaiye ekibi gönderdiklerini söyledi.

Celalettin Güvenç, malzemelerin Suriye'ye ulaştırılmasına eşlik eden Valilik Proje Koordinatörü Mehmet Emin Özçınar'dan orada yaşadıklarını anlatması istedi.

Özçınar da malzemeleri Rasulayn bölgesinde yetkililere teslim ettiklerini belirterek "Oradaki insanların yüzündeki sevinçleri beni çok etkiledi, sevinçten gelip bizi kucakladılar. Çok mutlu oldum" dedi.

Reklam
Reklam

-Komite Başkanı Saraç

Belediye Encümeni ve Komite Başkanı Adil Saraç da Suriye'de yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

15 gün içerisinde 306 oda, dernek ve sivil toplum kuruluşuna ulaştıklarını belirten Saraç, "Gitmemiz gereken yerlere gittik. Çalışma içinde gıda, giyim, ilaç ve halı gibi ihtiyaçlarımızı belirttik. Giyim kuşam konusunda pek fazla bir sıkıntı yok daha çok ilaç, gıda ve battaniye konusunda sıkıntılarımız var, bunların karşılanması lazım" dedi.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: