Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Kolçak’tan Batman Belediyesi’ne Ziyaret

Türkiye Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak, Batman Peyzaj Mimarları Odası'na bağlı bir grup...

Türkiye Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak, Batman Peyzaj Mimarları Odası'na bağlı bir grup mimar ile birlikte Batman Belediyesi’ni ziyaret etti.

Türkiye Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik’i ziyaret etti. Kolçak ve beraberindeki mimarları makamında kabul eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlk günden bu yana meslek odalarıyla kent odaklı projeler konusunda sağlıklı bir çalışma içinde olduklarını belirten Tekik, peyzaj mimarları odasıyla da benzer bir çalışma süreci yürütme arzusunda olduklarını dile getirdi. Daha önce Batman’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütü ve meslek odalarıyla sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için ortak mesleki denetim ve teknik işbirliği protokolü imzalandığını bu protokolün bir benzerini de Batman Peyzaj Mimarlar Odası ile de imzalamak istediklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Tekik, "İleriki günlerde Batman Peyzaj Mimarlar Odası ile de böyle bir protokol imzalama arzusundayız. Peyzaj Mimarlar Odası Genel Sekreteri yapılacak protokolün esaslarını belirlemek açısından da bu ziyaret bizim açımızdan oldukça anlamlıdır” dedi. Tüpraş Dolum Tesisleri’nin bulunduğu alanı yeşil alana dönüştürme kararı aldıktan sonra peyzaj mimarları arasında yapılan proje yarışması ve seçilen projeyi hayata geçireceği için Batman Belediyesi’ne teşekkür eden Türkiye Mimarlar Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak da Batman Belediyesi’nin bu alandaki çalışmalarının övgüye değer olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Yardımcısı Tekik ve oda temsilcileri arasındaki görüşme, belediye ruhsat aşamasında peyzaj projeleri ve müellifliği, mimarlık şartnamesi hususları ile sağlıklı bir kentleşme sürecinde oda ve belediye işbirliği, peyzaj odasının sorunlarını ile yapılacak protokolün esasları üzerinde görüş alışverişi ile son bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: