PFDK 5 Dosyayı Karara Bağladı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) 21 Mayıs 2013 tarih ve 85 sayılı toplantısında gündemdeki 5...

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) 21 Mayıs 2013 tarih ve 85 sayılı toplantısında gündemdeki 5 dosya görüşülerek karara bağlandı.

PFDK Başkanı Halit Fahri Gültekin başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen dosyalar ve alınan kararlar şöyle:
1- İstanbulspor AŞ kaleci antrenörü Mustafa Dalcı’nın, 15.05.2013 tarihinde oynanan İstanbulspor AŞ- Tekirova Belediyespor Spor Toto 3. Lig Play- Off müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 1.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

2- Pazarspor Kulübü hakkında, 16.05.2013 tarihinde oynanan Pazarspor - Fatih Karagümrükspor AŞ Spor Toto 3. Lig Play- Off müsabakasında, saha olayı nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan ihlalin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına hükmedildi.

3- Sivas Dört Eylül Belediye Spor Kulübü'nün, 14.05.2013 tarihinde oynanan Sivas Dört Eylül Belediye Spor - Dardanelspor AŞ Spor toto 3. Lig Play- Off müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 1.350 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

4- Batman Petrolspor Kulübü'nün 15.05.2013 tarihinde oynanan Ümraniyespor - Batman Petrolspor Spor Toto 3. Lig Play- Off müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 1.050 TL para cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi.

Aynı müsabakada Batman Petrolspor Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesiyle Batman Petrolspor Kulübü'nün, toplam 2.050 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Aynı müsabakada Batman Petrolspor Kulübü idarecisi Kutbettin Barlak’ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 75 gün hak mahrumiyeti ve 7.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi.

Aynı müsabakada Batman Petrolspor Kulübü sporcusu Ahmet Köseoğlu’nun, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakadan men cezası ve 1.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezanın infazının çift sarı kart görmesi nedeniyle oynamaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına karar verildi.

5- Gençlerbirliği Spor Kulübü teknik sorumlusu Veyis Kanber’in, 15.05.2013 tarihinde oynanan Gençlerbirliği - Ankaraspor A.Ş. Spor toto A2 Ligi müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: