PFDK ceza yağdırdı

ANKARA (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Diyarbakırspor Kulübü'ne 3 maç seyircisiz oynama ve 25 bin YTL para cezası verdi.

PFDK, Turkcell Süper Ligi'nin 23. haftasında oynanan Diyarbakırspor-Konyaspor maçında çıkan olaylardan dolayı Diyarbakırspor Kulübü'ne, 3 maç seyircisiz oynama cezasının yanı sıra 20 bin YTL, Yeşil-kırmızılı taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle 5 bin YTL olmak üzere toplam 25 bin YTL ve meydana gelen zararı tazmin etme cezasına çarptırdı. PFDK, yine aynı karşılaşmada sahaya girerek rakip futbolcuya tekme ile saldırıda bulunan ve daha sonra istifa eden Diyarbakırspor Kulübü yöneticisi Felat Hevedanlı'yı 3 yıl hak mahrumiyetiyle cezalandırırken, Diyarbakırspor Antrenörü Mehmet Budakın'a ise olaylar sırasında sahaya girerek, rakip takım futbolcusuna spor ahlakına aykırı harekette bulunduğundan dolayı 4 resmi müsabakadan men etme kararı verdi. PFDK, Diyarbakırspor kaleci Antrenörü Nevzat Kulusoğlu'na ise disiplin cezası gerektirecek harekette bulunduğu kanaati oluşmaması yüzünden ceza vermedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan PFDK, Galatasaray'ın, Vestel Manisaspor ile yaptığı maçta, Sarı-kırmızılı taraftarların çirkin tezahüratta bulunmaları nedeniyle 10 bin YTL, ayrıca çıkan saha olayı sebebiyle de 5 bin YTL para cezası ödemesine karar verdi. Fenerbahçe'nin ise, Beşiktaş ile oynanan karşılaşmada taraftarların çirkin tezahüratta bulunmaları nedeniyle 3 bin YTL, sahada meydana gelen olaylar yüzünden 10 bin YTL ve ayrıca tribünlerdeki merdiven boşlukları ile ilgili talimatlara uyulmaması sebebiyle 2 bin YTL olmak üzere toplam 15 bin YTL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. PFDK, Beşiktaş'a da, Fenerbahçe karşılaşmasında izinsiz pankart açmak ve Siyah-beyazlı futbolcuların üzerinde slogan bulunan tişörtlerle sahaya çıkmaları suretiyle talimatlara aykırı davranmaktan dolayı toplam 2 bin YTL para cezası verdi. PFDK, Trabzonspor'a da, Sivasspor maçında Bordo-mavili taraftarların çirkin tezahüratı nedeniyle 3 bin YTL, çıkan olaylar yüzünden de 2 bin YTL olmak üzere toplam 5 bin YTL ceza verdi.

Reklam
Reklam