PFDK'dan Ali Tandoğan'a 3 maç ceza

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş'ın Kayseri Erciyesspor ile oynadığı ligin ilk maçında kırmızı kart gören Ali Tandoğan'ı, "Hakeme yönelik hakareti" nedeniyle 3 resmi müsabakadan menle cezalandırdı.

Kurulun bugün yaptığı toplantıda, Ali Tandoğan'ın yanı sıra siyah-beyazlı takımın antrenörü Gökhan Keskin de, "Müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı davranışları" nedeniyle 1 resmi müsabakadan men cezası aldı. PFDK, Beşiktaş Kulübü'nü, Kayseri Erciyesspor maçında taraftarlarının "Kötü ve çirkin tezahüratları" nedeniyle 5 bin YTL para cezasına çaptırırken, Kayseri Erciyesspor da aynı nedenle, aynı miktar para cezasıyla cezalandırıldı.

Reklam
Reklam

Kurul, Trabzonspor'a da Kayserispor maçında taraftarlarının "Kötü ve çirkin tezahüratları" nedeniyle yine 5 bin YTL para cezası verdi.

Öte yandan, Futbol Federasyonu tarafından 2005-2006 futbol sezonu için düzenlenen stat ve güvenlik toplantısına katılmayarak talimatlara aykırı hareket ettiği anlaşılan Aksarayspor, Bitlis Özgüzelderespor ve Çubukspor kulüpleri ihtar cezası aldı.