Phaselis Antik Kenti'nde Yapılması Planlanan Turistik Tesis

Çevreciler, Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti sınırlarına yapılacağı iddia edilen 5 yıldızlı turistik tesis projesine tepki gösterdi.

Çevreciler, Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti sınırlarına yapılacağı iddia edilen 5 yıldızlı turistik tesis projesine tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen çevreciler, Phaselis Koyu'nda bir araya geldi. "Phaselis Bizimdir, Phaselis'i Vermeyeceğiz" yazılı pankartlar taşıyan grup, bir süre slogan attı. Kemer Yelken Kulübü üyeleri de teknelerini koya demirleyerek protestoya destek verdi. Organizasyon komitesi adına basın açıklamasını okuyan Tuna Şahin, herkesin "Phaselis'te Otele Hayır" demek için toplandığını, bakir koyların bir tekine bile otel yapılmasını istemediklerini söyledi. Yeni bir orman tahsisi yapılmasını da istemediklerini kaydeden Şahin, "Phaselis bizim için sahip çıkmamız gereken bir dünya mirası ve korumamız gereken değerlerimizin bir simgesidir. Eğer eşsiz değerlerimize sahip çıkmazsak sırada Alacasu, Maden ve Sazak koyları var" dedi. Phaselis İmza Kampanyası organizatörü Melike Vergili ise doğaya ve tarihe sahip çıkmak için en önemli silahın ortak irade olduğunu ifade etti. Phaselis için mücadeleye devam edeceklerini anlatan Vergili, "Burada yapılması planlanan tesisin turizme katkı sağlamak bir yana, sektöre büyük bir yıkım olarak geri döneceği son derece açık bir gerçektir. Antik kentin hemen sınırına böyle bir kompleksin inşa edilecek olmasının çevreye zarar vermeyeceğinin iddia edilmesi çok büyük bir yanlıştır. Projenin yatırımcısını, hukuki sürecin sonucunu beklemeden yıkım projesinden vazgeçtiğini açıklamaya davet ediyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından katılımcılar halay çekti. Mitinge katılarak destek veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akaydın, Phaselis'i, Antalya'nın en güzel yerlerinden birisi olarak tanımladı. Halka ekonomik katkı sağlayacak projelere karşı olmadıklarını ama doğayı katletmeden ve tarihi bozmadan bunun yapılmasını gerektiğini dile getiren Akaydın, şöyle konuştu: "Böyle bir kalabalığı ilk defa gördüm ve katıldığım için çok mutluyum. Daha önce de nükleere, HES'lere, maden ocaklarına karşı da benzer tepkiler verdik. Kındılçeşme Günübirlik Alanı'nı da destekledik. Artık halk, Taksim Gezi Parkı'nda artan bir bilinçle, kendi doğa ve kültürel zenginliklerine sahip çıkıyor. Aynı tehlike Konyaaltı sahili için de var. Stadyumun yapıldığı alanda bir AVM veya rezidans yapılması gündemdedir. Antalya halkı bilinçli tepkisini stadyuma rant projesi yaptırmamak için kullanmalıdır, kullanacağına inanıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: