''Picasso İstanbul'da'' yarın sona eriyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde 26 Mart'ta sona erecek "Picasso İstanbul'da" sergisine, gencinden yaşlısına, ev kadınından iş adamına kadar pek çok sanatseverin yoğun ilgisi sürüyor.

Emirgan'daki müze önünde uzun kuyruklar yaşanırken, sanatseverler yaklaşık 2.5 saat süren beklemenin ardından sergiyi gezebilme şansını elde ediyor.

Serginin mimarı olan Müze Müdürü Nazan Ölçer, sergiye gösterilen büyük ilginin nedenine ilişkin, "Picasso'nın adının çok rolü var. Sanat ile uzaktan yakından ilgisi olsun olmasın herkese seslenen kışkırtıcı bir tarafı var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ölçer, ayrıca serginin çok iyi tanıtıldığını da dile getirerek, "Bu sergiye gelenler Picasso'nun aslında resim yapmayı çok iyi bildiğini, klasik anlamda da resimleri herkesten iyi yaptığını gördüler ve bir büyük sanatçının serüvenine katıldılar. Serginin bu kadar ilgi görmesi beni şaşırtmadı değil. Aslında ilgi bekliyordum, çünkü Picasso'yu Türkiye'ye getirmek başlı başına bir olay. Bu sergi, Türkiye'deki sanat sergilerinde önemli bir kırılma noktası"dedi.

Sergi çerçevesinde gerçekleştirilen galeri sohbetleri ve konferanslara da atıfta bulunan Ölçer, engelliler için de pek çok çalışma yapıldığını, görme engellilere Braille alfabesiyle özel katalog hazırlandığını hatırlattı.

Sergiyi son haftalarda günde yaklaşık 6 bin kişinin gezdiğini, dolayısıyla özel nedenlerden dolayı kapıda ve müze dışında kuyrukların oluştuğunu anlatan Ölçer, yapılan anlaşmalar gereği salonların nem düzeylerinin her hafta düzenli olarak saati saatine ölçüldüğünü söyledi.

Ölçer, "Serginin belgeselini hazırlıyoruz. Belgesel, sergiyi sanki gezmiş gibi kayda alıp, müzikle ve eserler hakkında bilgi veren ses eşliğinde olacak. Belgeselde, sergi sanki sanal olarak gezilecek. Belgesel tamamlandıktan sonra tüm eğitim kurumlarına, öğrencilere gösterilmesi için CD'ler halinde gönderilecek"dedi.

Reklam
Reklam