Pilot Il Seçilen Eskişehir'de Tablet Bilgisayarlı Eğitim Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen FATİH Projesi kapsamında pilot il seçilen Eskişehir'de, 730 öğrenci ve...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen FATİH Projesi kapsamında pilot il seçilen Eskişehir'de, 730 öğrenci ve 200'e yakın öğretmen tablet bilgisayarla eğitime başladı. Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, uygulamanın öğrencilerin derslerini daha iyi anlamalarına, araştırmacı yönlerinin gelişmesine ve sınavlara iyi hazırlanmasına vesile olmasını diledi.

Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi'nde okuyan 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir tarafından dağıtıldı. Elektronik ortama uygun olarak düzenlenen sınıfta ders işleyişini yerinde gören Koçdemir, bir öğrenciye de tablet üzerinden tahtada soru çözdürdü. Vali Koçdemir, bu uygulamanın öğrenciler açısından verimli bir eğitim sağlayacağını vurgulaydı.

Reklam
Reklam

YUNUS’UN NASİHATLERİNDE HAYATIN DENGESİ VAR

Öğrencilere Yunus Emre'nin 'Nasihatler' isimli kitabını dağıttı ve Yunus Emre ile ilgili sorular yöneltti. Kitabın içinde hem insanların mutlu olmaları, hem de insanlığa faydalı olmaları için Yunus Emre’nin nasihatlerinin bulunduğunu belirten Koçdemir, hayatta kavramların zehir ve panzehir; yani iyi ve kötü olarak karşılıklı olduğunu anlattı. Koçdemir, “Örneğin kibir başkalarını küçük görmek, başkalarına tepeden bakmaktır ve bu bir zehirdir. Bunun karşılığı; panzehiri ise alçakgönüllülüktür. Onlara tepeden bakmazsanız, küçük görmezseniz hem hayat daha güzel olur, hem size daha çok değer verirler. Yunus Emre de bu kitabında neyi ne ile dengeleyebileceğimizi anlatıyor.” dedi.

BAŞKENTLİK ETKİNLİKLERİ ÇOCUKLARI DA KUCAKLAYACAK

Eskişehir’in bu yıl taşıdığı çifte başkentlik unvanına da değinen Koçdemir, özellikle Türk Dünyası Kültür Başkentliği çerçevesinde çocuklar için etkinlikler yapılacağını söyledi. Bütün Türk Dünyası ülke ve topluluklarından çocukların Eskişehir’e geleceğini dile getiren Koçdemir, “Onlarla sizlerin bildiği, oynadığı ortak oyunlar var. Birlikte bu oyunları oynayacaksınız, sizler için bu oyunlarla ilgili yarışmalar düzenleyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Eskişehir’in aynı zamanda UNESCO tarafından 'Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti' seçildiğini belirten Koçdemir, bu çerçevede ise gölge ve kukla oyunlarına ağırlık verileceğini bildirdi. Parmak Kukla Festivali ve Yarışması düzenleneceğini anlatan Koçdemir, “Bu kuklaları konuşturmak için çalışmaya, konuşmalarına senaryolar yazarak hazırlanmaya şimdiden başlayın” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: