Pilottan Kuleye: Arka Fonda Türk Sanat Müziği Sesi Geliyor

Atatürk Havalimanı'nda hava trafik kontrolörleri ile pilotlar arasında iletişimin sağlandığı frekanstan Türk sanat müziği sesi...

Atatürk Havalimanı'nda hava trafik kontrolörleri ile pilotlar arasında iletişimin sağlandığı frekanstan Türk sanat müziği sesi geldi. Pilot kuleyi "Frekansta arka fonda Türk Sanat Müziği sesi geliyor." diyerek uyardı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi ile bir Türk uçağının pilotu arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan arabesk diyaloğunun benzeri tekrar yaşandı. Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile bağlantıya geçen bir Türk uçağının pilotu kule görevlilerine frekansta arka fonda Türk Sanat Müziği sesi duyduğunu söyledi. Bu tip yayınları pilotlar duyarak kule görevlilerini uyarıyor.

Reklam
Reklam

FM bandında yayın yapan radyo istasyonları zaman zaman hayati önem taşıyan pilot ve hava trafik kontrolörleri arasında ki iletişim hatlarına girebiliyor. Bu tip yayınlar kule görevlileriyle pilotlar arasındaki konuşmalara girerek, 'enterferans' denilen uçakla kule arasında irtibatın kesilmesine sebep olabiliyor. Daha önce bir yıl içinde Atatürk Havalimanı'nda pilotlar ve hava trafik kontrolörleri pistlere yaklaşma ve iniş hattında, Yalova, Beykoz, Samandıra havalimanı arası, Marmara Adası, Çamlıca gibi çeşitli yerlerde 45’den fazla 'enterferans' olayı rapor etmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz