Pilottan yolculara: Umarım dua ediyorsunuzdur

Avustralya'nın Perth kentinden Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a uçan AirAsia uçağında korku dolu anlar yaşandı. 359 yolcusu bulunan uçakta önce patlama sesi duyuldu daha sonra da uçak şiddetli şekilde sallanmaya başladı. Uçağın pilotu, "Umuyorum hepiniz dua ediyorsunuzdur" anonsu yaptı. Uçakta bulunan yolcular bir buçuk saat boyunca panik içinde beklediler. Yolcular o anları cep telefonlarına kaydetmeyi de ihmal etmedi.

Avustralya'nın Perth kentinden Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a uçan AirAsia uçağında korku dolu anlar yolcuların cep telefonu kamerasına kaydedildi. Avustralya'nın Perth kentinden Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a uçan AirAsia uçağında meydana geldiği belirtilen bir arızadan dolayı havada panik yaşandı.

359 yolcusu bulunan uçakta önce patlama sesi duyuldu daha sonra da uçak şiddetli şekilde sallanmaya başladı. Uçağın pilotu, "Umuyorum hepiniz dua ediyorsunuzdur" anonsu yaptı.

Yolcular uçak sallanmaya başlamadan önce bir patlama sesi duyduklarını söyledi. Uçakta bulunan yolculardan biri Instagram hesabından korku dolu anların videosunu paylaşarak, "Öleceğimi düşündüm" dedi.

Reklam
Reklam

"UMARIM DUA EDİYORSUNUZDUR"

Görgü tanıklarından biri, "Kabin ekibinin tepkilerine bakarak durumun gerçekten kötü olduğunu anlayabilirdiniz. Pilot bir anons yaptı ve 'Umuyorum, hepiniz dua ediyorsunuzdur. Ben de eve güvenle geri dönmek için dua ediyorum' dedi. Gerçekten dehşet vericiydi." ifadelerini kullandı. Dehşet içinde olacakları bekleyen yolcular, kabinde yaşananları telefonlarıyla kaydetti.

Bir buçuk saatlik endişeli bekleyişin ardından uçak, Perth Havalimanı'na güvenli bir şekilde indi. AirAsia, 359 yolcusu bulunan uçakta teknik bir arıza yaşandığını açıkladı. Uzmanlar ise sarsıntıya, jet motorların birinde gerçekleşen türbin arızasının yol açtığını aktardı. Avustralyalı yetkililer Havayolu'nun diğer uçaklarında da inceleme başlattığını duyurdu.

Anahtar Kelimeler: