Pınar Karşıyaka Geleneği Bozmadı-Beko Basketbol Ligi'nde Daha Önce İzmir'de Konuk EttiğiBeşiktaş Ve Fenerbahçe Ülker'i Yenen Pınar Karşıyaka,namağlup Galatasaray Medical Park'ı Da Yenmeyi Başardı

İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Ligi'nde, İzmir'de daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker'i mağlup eden Pınar Karşıyaka, bu hafta Galatasaray

İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Ligi'nde, İzmir'de daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker'i mağlup eden Pınar Karşıyaka, bu hafta Galatasaray Medical Park'ı da yenmeyi başardı.

Bu sezona yeni bir kadro ve başantrenör Ufuk Sarıca ile başlayan Pınar Karşıyaka, lider Galatasaray Medical Park'ı yenerek, sarı-kırmızılı ekibe ligdeki ilk yenilgisini tattırdı.

Pınar Karşıyaka, ligde bugüne kadar oynadığı 9 karşılaşmada, 7 galibiyet ve 2 yenilgi elde etti. İzmir temsilcisi, 2 mağlubiyetini, son saniye basketleriyle deplasmanda Tofaş ve kendi evinde oynadığı Banvit karşısında aldı.

Reklam
Reklam

Pınar Karşıyaka'da ilk 9 haftalık süreçte oyun kurucu Dixon, 17,6 sayı ve 5,5 asist, Aminu ise 13,1 sayı ve 7 ribaund ortalamasıyla mücadele etti.

-Sarıca'dan taraftara övgü-

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Medical Park maçını kaybetmeleri durumunda "yazık" olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"O kadar inançlı ve inatçıydık ki, 4 bin kocaman yürekle beraber iki gün kazanmaya oynayabilirdik. Maç boyu geride gitmemize rağmen bitirici darbeyi, ancak son dakikalarda vurabildik. Özellikle maçın sonunu çok iyi oynadık. Karşıyaka Arena, görülmeye değerdi. Taraftarımız bir kez daha muhteşemdi. Maçın sonundaki sevinç yumağı, her türlü zorluğa bedel. Tüm oyuncularımla birlikte taraftarları yüreklerinden ötürü tebrik ediyorum. Böyle bir taraftar sevgisinin de parçası olduğum için teşekkür ediyorum."

-EuroChallenge Kupası-

FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası (A) Grubu'nda lider olarak bir üst tura çıkmayı garentileyen yeşil-kırmızılı ekip, gruptaki son maçında 11 Aralık Salı günü İzmir'de Kıbrıs Rum kesiminden Michelin ETHA ile karşılaşacak.

Reklam
Reklam

Son 16 takımın mücadele edeceği bir üst turda (I) Grubu'nda yer alacak Pınar Karşıyaka'nın, 3 rakibinden biri, (C) Grubu'nu lider olarak tamamlamayı garantileyen Letonya'dan BK Ventspils oldu. Yeşil-kırmızılı ekibin diğer rakipleri ise (B) ve (D) gruplarının ikincileri olacak.

Pınar Karşıyaka'nın olası rakipleri arasında (B) Grubu'nda ön eleme turunda Aliağa Petkim'i saf dışı bırakan Fin takımı Joensuun Kataja ile (D) Grubu'nda CS Gaz Metan Medias (Romanya), BC Khimik Yuzhne (Ukrayna) veya Tartu Unıversity Rock (Estonya) yer alıyor.

Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: