Pınar Karşyaka'nın Eurocup'ta Rakibi Lietuvos Rytas

Ergin KARATAŞ/İZMİR, İlk turda 10 maçta 8 galibiyetle turu geçen Litvanya temsilcisi, dün Belçika ekibi Telenet Ostend'i 111-83'le geçip L Grubu'nu

Ergin KARATAŞ/İZMİR, İlk turda 10 maçta 8 galibiyetle turu geçen Litvanya temsilcisi, dün Belçika ekibi Telenet Ostend'i 111-83'le geçip L Grubu'nu 6 maçta 3 galibiyetle ikinci bitirdi. Ülkesinin en güçlü takımlarından Rytas, son 10 sezonda 6 kez Euroleague'de yer aldı. Eurocup'ı 2005 ve 2009'da kazanıp 2007'de finalde Real Madrid'e kaybeden Litvanya ekibi, 3 kupalı Valencia'dan sonra kupanın en başarılı kulübü konumunda.
Pınar Karşıyaka, Lietuvos Rytas'la 3 veya 4 Mart'ta deplasmanda, 10 ya da11 Mart'ta ise İzmir'de karşı karşıya gelecek. Rakibine galibiyetlerde veya ikili averajda üstünlük sağlayan taraf, çeyrek finalde İspanya'dan Herbalife Gran Canaria ve Hırvatistan'dan Cedevita Zagreb eşleşmesinden çıkacak takımla mücadele edecek. Pınar Karşıyaka'nın bu sezon Litvanya takımlarıyla oynadığı 3 maçı da kazanması, zorlu eşleşme öncesi taraftarlara güven veriyor. Yeşil kırmızılı ekip sezon öncesi hazırlak maçında Zalgiris Kaunas'ı 87-80 yendi, Eurocup 2'nci Tur M Grubu'na Euroleague'den gelen Neptunas'ı ise 99-85 ve 90-83 skorlarla geçti.
HAK EDİYORUZ
Pınar Karşıyaka'ya son üç sezonda Eurochallenge'da final, ligde 2 yarı final oynatıp Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandırdıktan sonrra bu kez Eurocup'ta son 16'ye taşıyan Antrenör Ufuk Sarıca, "Bu basketbolla finalleri hak ediyoruz" dedi. Sezonun en zorlu döneminde müthiş form grafiği yakaladıklarını dile getiren Sarıca, "Eurocup'ta çok güçlü geçmişe sahip, finallere alışık bir takımla eşleştik. Skorer ve hızlı oynayan bir ekiple karşılaşacağız. İşimiz kolay değil ama buraya kadar gelmişken finallere de adayız" şeklinde konuştu.
REKORYAKA
Pınar Karşıyaka, Eurocup'ta tarihinde ilk kez 16'ya kaldı. Kupada 2'nci turda oynadığı 6 maçı da kazanan yeşil kırmızılı ekip, Avrupa kupalarındaki en uzun galibiyet serisini elde edip, Ligle birlikte yenilmezliğini 11 maça çıkardı. Bayern Münih ve Lokomotiv Kuban'la birlikte 2'nci turun yenilgisiz 3 takımından biri olan Pınar Karşıyaka, 538 sayıyla 32 takım arasında en çok skor üreten ekip oldu. Pınar Karşıyaka bu sezon Avrupa arenasında toplamda oynadığı 16 maçın 12'sini kazandı, 8 deplasmandan 6 galibiyet çıkardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: