Pınarbaşı’nda Kadın Hastalıkları Konulu Panel

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Pınarbaşı kasabasında Kanser Haftası nedeniyle Pınarbaşı Belediyesi toplantı salonunda kadınlara yönelik kadın...

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Pınarbaşı kasabasında Kanser Haftası nedeniyle Pınarbaşı Belediyesi toplantı salonunda kadınlara yönelik kadın hastalıkları konulu panel düzenlendi.

Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ile Pınarbaşı Aile Hekimliği iş birliğiyle düzenlenen panele aile hekimi Dr. Haydar Erdemoğlu ve İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Eğitimcisi Sama Tanrıverdi tarafından Pınarbaşı Belediye Toplantı Salonunda kanser haftası nedeniyle kadınlara yönelik kadın hastalıları, aile planlaması ve çocuklarda ishal hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Eğitimcisi Sema Tanrıverdi, “Kanser hastalıkları konusunda halkın bilinçlenmesi için Pınarbaşı kasabamızda panel düzenledik. Panelde kanser hücrelerinin kontrolsüz olarak sürekli çoğalmaları sonucu vücuda yayılan ölümcül bir hastalıktır. Katılımcılara kanser hastalığının temel sebepleri kanser hastalığındaki kişisel özellikler ve kanser hastalığında korunma konulu açıklamalarda bulunduk” dedi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğal da, “Halkımız için bu tür çalışmalar faydalı olmakla beraber hastalıklara da dikkat çekerek bilgilendirilmiş oluyoruz. Sağlığımızı korumaya çalışan sağlık çalışanlarımıza fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca sadece kadın hastalıklarıyla sınırlı kalmayıp diğer önemli günlerde de çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: