Pink Floyd’dan Hrant Dink jesti

Efsane grubun lideri Roger Waters ekrandan şu mesajı verdi.

İngiliz topluluk Pink Floyd’un lideri Roger Waters’ın geçen hafta Londra’da verdiği konserde Türkiye’den sürpriz bir misafiri vardı. 2007’de öldürülen Hrant Dink, sahnedeki dev ekranda on binlerce müzikseveri selamladı. 23 milyon satan The Wall albümünü çalan Waters, ‘Duvar’ konseptiyle sahneye yerleştirilen ekranla mesaj verdi. Müzisyenin “Aramızdan ayrılan kahramanlar” bölümünde yer alan Dink’in yanısıra Vietnam savaşında hayatını kaybeden askerler ve Saddam Hüseyin’in yaptığı kimyasal saldırılarda ölen siviller de yer aldı. Konserin bu bölümünde “aramızdan ayrılan birçok kahraman” gibi Dink’in de doğum ve ölüm yeri belirtildi.

Reklam
Reklam

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Dink’in bölümünde “2007’de uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybetti” açıklaması yapıldı. Duvar üzerinde seyirciyi selamladı. Konseri takip edenler arasında yer alan Ali Osman Göksel, konserdeki bu anın fotoğrafını çekerek sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında takipçileriyle paylaştı.

Ermeniler’in Türk dostu elçi tepkisi

Ermeni diyasporası ABD Başkanı Barack Obama’nın Erivan’a atamak istediği yeni Amerikan elçisine karşı kampanya başlattı. Obama’nın aday gösterdiği John A. Heffern’in 1990’lı yıllarda Türkiye Dostluk Grubu liderlerinden Doug Bereuter isimli milletvekili için çalıştığını belirten Ermeni dernekleri bu vekilin Ermeni tasarılarına “hayır” oyu kullanmakla ünlü olduğunu, Türkiye’ye yönelik tasarılarda ise her zaman menfi yönde kararları desteklediğini belirtti. Başkan Bush tarafından atnan büyükelçinin 3 yıllık görev süresinin sonuna gelmesi nedeniyle Erivan’a yeni bir ABD elçisinin gönderilmesi gerekiyor. ABD Başkanları’nın atamak istedikleri elçiler, Senato onayı almadan göreve başlayamıyor.

Reklam
Reklam

“Bizde Ermeniler’e ait hiç altın yok”

ABD’de Ermeniler’in sözde soykırım sırasında Türk hükümeti tarafından el konulduğu iddia edilen 5 milyon sterlin değerindeki altınlarla ilgili New York Merkez Bankası’na açtığı dava olay yarattı. Ermeni dernekleri, Türkiye’nin sürgüne gönderilen Ermeni ailelere ait bu altınları Alman bankası Riechsbank’a yatırdığını, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan güçlerinin buradan altınları alarak New York Merkez Bankası’na getirdiğini ileri sürdü. Merkez Bankası ise böyle bir altın bulunmadığını belirtti.

Anahtar Kelimeler: