Pire Kureyş Türbesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Göllü ve Beşikkaya köyleri arasında bulunan (Fafet Bölgesi) mağaralar ile Pire...

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Göllü ve Beşikkaya köyleri arasında bulunan (Fafet Bölgesi) mağaralar ile Pire Kureyş Türbesi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Bölgenin 638 yılındaki fethi sırasında şehit olduktan aynı yerde defnedildiği belirtilen Pire Kureyş, bölgede özellikle Nisan'ın son iki haftası ile Mayıs ayının ilk haftası arasında ziyaretçi akınına uğruyor.

Sabahın erken saatinden traktör ve kamyonetlerle türbeye gelen vatandaşlar, palamut ağaçlarının altında hazırladıkları yemekleri yiyor, Pire Kureyş Türbesi'nde Kur’an okuyup dualar ediyor.

Reklam
Reklam

Vatandaşlardan Nezir Güneş, "Pire Kureyş'in sahabeler zamanında burada şehit olduğunu biliyoruz. Her yıl 3 çarşamba gelip ziyaret ediyoruz. Yemek pişirip, gün boyu burada kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bölgenin tanıtılması gerektiğini belirten Arif Demir ise “Büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla burası Nisan ayında fethedildi. Biz de geleneksel olarak her yıl bu ayda gelip burada yatan büyük zatı ziyaret ediyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan doğayla iç içe olan alanda, yer altı şehirlerini andıran yapılar da bulunuyor. Arkeolojik SİT alanı olan Fafet bölgesinde bulunan devasa mağaralar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz