Pırıl pırıl bir lig istiyoruz

Eskişehir Spor Kulübü Başkanı Halil Ünal, yeni sezonda şikesiz pırıl pırıl bir lig istediklerini söyledi

Eskişehir Spor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Edirne’nin Keşan ilçesine yaptığı ziyarette, spor gündemindeki şike soruşturmasıyla ilgili ve hafta sonu 2-1 galibiyetleri ile sonuçlanan Beşiktaş maçı hakkında geniş açıklamalarda bulundu.

Ünal, futbolda şike soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadenin ardından Edirne’nin İpsala ve Keşan ilçesindeki dostlarını ziyaret etti.

BÜTÜN HEDEFLERİ KOVALAMAM İSTİYORUZ

Keşan’da basın toplantısı düzenleyen Halil Ünal, lige çok iyi bir başlangıç yaptıklarını ve iyi bir kadro kurduklarını belirterek, “Lige çok iyi bir başlangıç yaptık. Bizim kadromuz istikrarı kovalayan bir kadro. İstikrarını kabul ettirmiş, hedef kovalayabilecek bir kadroya sahibiz. Ama biraz daha çıtayı yükselttik. Hem Türkiye Kupası hem de lig hedefini sonuna kadar kovalamak istiyoruz. Bu çerçevede çok önemli de transferler gerçekleştirdik. Türkiye’ye gelmesi zor oyuncular bizim kadromuz. Bir; Dede, Kamara gibi oyuncular çok önemli oyuncular. Kris Boyd gibi bir gol kralı bizde. Gerçi Beşiktaş maçında oynatmadık onu. Daha hazır değil ama, ilerleyen günlerde futbolseverler, seyir keyfi ve kalitenin üst düzeyde olduğu bir Süper Lig yaşayacaklar. Zaten Türkiye Süper Ligi’ndeki her takım, her takımı da yeniyor. Eskisi gibi değil artık. Ama şu var ki, bizim takımımız, Anadolu’da çok daha özel sporculardan oluşan bir takım. Bizde camia, taraftar, lobicilik de diğerlerine göre önde olabilir. Bu anlamda bütün hedefleri kovalamak istiyoruz.”

Reklam
Reklam

TAKIMIMIZA GÜVENCİMİZ TAM

Haftasonu oynanan ve 2-1 Eskişehirspor’un galibiyeti ile sonuçlanan Beşiktaş maçı ile ilgili konuşan Ünal, “Beşiktaş’a geldiğimizde Türkiye’nin en büyük camialarından bir kulüp, çok özel yetenekli oyuncuları var. Neredeyse Samanyolu gibi oyuncuları var. Her taraf yıldızla dolu. Ama neticede futbolda iyi mücadele eden, yardımlaşan, daha istekli oynayan, oyunu bırakmayan, topun olduğu bölgede oynayan takım iş yapabiliyor. Bizim takımımız da o maçı kazandı. Aslında maçında daha farklı olmasını da bekliyorduk. Ama çok pozisyonlar kaçırdık. Fakat sporda netice önemli. Beşiktaş gibi bir takımı kendi evimizde 2-1 yenmek ve lige 3 puanla başlamak önemliydi. Lige iyi başlamak, maça iyi başlamak gibi bir şey. Maça iyi başlayınca, iyi biter. Her maç önemli. O yüzden bizim için en önemli maç şu anda önümüzdeki hafta oynayacağımız Sivasspor maçı. Zorlu bir fikstürümüz var. Bunu önemsemiyoruz. Takımımıza güveniyoruz.”

PIRIL PIRIL BİR LİGİN OYNANMASINI İSTİYORUZ

Şike soruşturmasıyla ilgili de görüşlerini dile getiren Ünal, “Teknik direktörümüz ve futbolcumuz, şu anda şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyorlar. Trabzon maçı öncesi, Fenerbahçe’den teşvik primi teklif edildi, alındı gibi teknik takibe takılma çerçevesinde arkadaşlarımız, bu iddianame kapsamında içerdeler. Ama kesinlikle almadıklarını söylüyorlar. Camiamız hassas bir camiadır. Anadolu’da futbolun lokomotifi olmuş bir takımdır. Bizim ne camiamımız, ne de taraftarlarımız bu tür bir şeyi taşıyamaz. Zaten ikisiyle de sözleşmelerimizi feshettik. Buna rağmen, polise bir ifade verdik, bilgimize başvurdular. Zaten biz de bunu destekliyoruz. Bütün siyasi başkanlarını ziyaret ettik. Bir an evvel bu dosyanın kapatılmasını, suçlu olanların bireysel anlamda suçlarını çekmesi, suçsuz insanların da bir an evvel özgürlüğüne kavuşması, temiz bir futbol sayfası açılması ve pırıl pırıl bir ligin oynanmasını arzu ediyoruz.”şeklinde konuştu

Reklam
Reklam

Ünal, sözlerine şöyle devam etti: “Burada suçu günahı olmayan arkadaşlarımız yatıyorsa ona üzülürüz. Bunlar bir an önce özgürlüğüne kavuşsun. Neticede futbol ailesi her zaman bir aradadır. Bu yüzden bir an evvel gerçeklerin ortaya çıkmasını talep ediyoruz. Ama bundan sonraki devrede de tertemiz, pırıl pırıl bir futbol oynanması lazım. Hele ki bu saatten sonra, herkesi birlik içinde çaba gösterip, bir an evvel temiz futbola geri dönmeliyiz. Şaibesiz bir lig oynansın artık.”

KENDİMİZ YEMEK YERİNE ULUSAL BAŞARILAR KAZANMALIYIZ

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Liginden düşürülmesi ile ilgili de konuşan Halil Ünal, “Sezon başladığında Sayın Federasyon Başkanımız, bu şekilde devam edileceği kararına vardıklarını söyledi. Ligin 18 takımla, Avrupa’ya katılacak olan takımlarla devam edeceği noktasında bir karardı. Daha sonra UEFA’dan gelen bir karar olduğu söylendi. Bu konuda bilgi sahibi değilim. Ama önemli olan uluslar arası başarı. Burada birbirimizi yemek yerine, bütün takımlar ulusal başarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Önemli olan dünyaya sesimizi duyurabilmek. Şu ana kadar Avrupa’da pek başarılı olduğumuz söylenemez. Türk futbolu, şu anda dünyada 5 büyük ekonomiye sahip bir lig. Onun için daha büyük iş yapmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI'NA ADAY DEĞİLİM

Ünal; “Kulüpler Birliği seçimlerinde aday olmayı düşünüyor musunuz?” Şeklindeki soruyu da , "Ben Kulüpler Birliği'nin 20 Eylül'de yapılacak toplantısında aday olmayı düşünmüyorum. Şu anda 2 aday bulunuyor. Biz Kulüpler Birliği yönetimi olarak bir aday üzerinde anlaşılarak seçime tek aday ile gidilmesi konusunda hem fikiriz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz