Pişkin yedinci gününde dualarla anıldı

Halil Pişkin yedinci gününde dualarla anıldı

Bundan yedi gün önce hayata gözlerini yuman Halil Pişkin Adana Hacı Bektaşı Veli Anadolu kültür vakfı Cemevinde dualarla anıldı.

Yapılan anma etkinliğine Mehmet Turan Dede’nin Türkce okuduğu Gülbenk ve dualar eşliğinde Halil Pişkin’in hayata gelişi ve hakka yürümesi arasındaki yaşamından kesitler sunulmaya çalışıldı.

Halil Pişkin şu an içerisinde kendisi için duaların ve gülbenklerin okunduğu cemevine yapan bir can olup,aynı zamanda bilindiği üzere CHP Parti meclis üyesi Gökce Pişkin’in babası olması nedeniyle siyasilerin ve Alevilerin yedinci gün anma etkinliğine önem verdikleri görüldü.

Reklam
Reklam

Yoğunluk nedeniyle büyük bir izdihamın yaşandığı anma etkinliğinde,bir çok insan içerde oturmak için yer bulamadığı ve cem evinin dışında sohbet ettikleri görüldü.

Deyiş ve duazların okunduğu,semahların dönüldüğü Pişkin Canın anma etkinliğinde Hak Muhammet Ali için çeraklar yakıldı,gülbenkler okundu,etkinlikte bulunanlar bir şuh içerisinde dikkatlice gelişmeleri izledikleri ve Allah Allah diyerek okunan duayı onayladıkları görüldü.

Halil pişkin can için verilen lokmaları gelen misafirler,Mehmet Turan Dede’nin yaptığı sofra duasından sonra yemeye başladılar.

Etkinliğin bitmesinden sonra,gelen misafirler giderken Halil pişkinin ailesine tekrar taziyelerini belirterek cemevinden dağıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: