Pişman Olduğunu Söyleyen Gasp Sanığının Cezasında Indirim

Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de sokakta karşılaştığı Yüksel Erdoğan’ın (79) bileziklerini gasp etmekten tutuksuz yargılanan 2 çocuk babası Mehmet Seyhan (44),

Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de sokakta karşılaştığı Yüksel Erdoğan’ın (79) bileziklerini gasp etmekten tutuksuz yargılanan 2 çocuk babası Mehmet Seyhan (44), mahkemede pişman olduğunu ve yaptığından utandığını söyledi. Mahkeme, sanığa nitelikli yağma suçundun önce 10 yıl hapis cezası verdi, ardından da cezayı zararın giderilmesi ve etkin pişmanlık nedeniyle 4 yıl 4 aya indirdi.
8 Ekim’de Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi, Kanal caddesinde meydana gelen olayda, işsiz iki çocuk babası Mehmet Seyhan, iddiaya göre yolda eşi Ethem ile yürüyen Yüksel Erdoğan’ın bileziklerini almak istedi. Yaşlı kadının direnmesi ve eşinin bastonu ile saldırmasına rağmen gaspçı, 5 bileziği alarak kaçtı. Zorla aldığı bilezikleri Nevşehir’de bozduran Seyhan aldığı 4 bin 400 TL ile borçlarını ödedi. Nevşehir’den Kayseri’ye dönen zanlı, polis ekipleri tarafından yakalandı.
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuksuz yargılanan Mehmet Seyhan ve avukatı hazır bulundu. Sanık savunmasında “ Çaresizlikten ve işsizlikten ne yapacağımı bilemedim. Yaptığım davranıştan çok utanıyorum. Çok pişmanım, keşke böyle bir şey yapmasaydım. Teyzeye aldığım bilezikleri geri getireceğim demiştim” dedi. Yaşlı çift ise, mahkemeye daha önce verdikleri ifade de zorla alınan bileziklerin Nevşehir'deki kuyumcudan yeniden getirildiğini ve şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti yargılama sonucu tutuksuz Mehmet Seyhan’a nitelikli yağma suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, zararın giderilmesi ve etkin pişmanlık nedeniyle cezayı 4 yıl 4 ay’a indirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: