Pişmaniye Festivali Ankara Ulus’tan Başlayacak

İzmit Belediyesi ve Fuar Müdürlüğü’nün bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirdiği Pişmaniye Festivali’nin programı netleşti. Geçen yıl...

İzmit Belediyesi ve Fuar Müdürlüğü’nün bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirdiği Pişmaniye Festivali’nin programı netleşti. Geçen yıl İstanbul Taksim’de başlayan festival, bu yıl Ankara Ulus’tan start alacak.

Festival programını duyurmak için İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Fuar Müdürü Fevzi Utaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar ve pişmaniye firma yetkilileri Kültür Tepesi’nde bir araya gelerek basın toplantısı gerçekleştirdi.

11-13, 14 ve 15 Temmuz tarihlerinde devam edecek olan festival 4 gün sürecek. 11- 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Başkan Doğan, festivalin bu yıl Ankara Ulus’tan başlayacağını belirtti. Başkan Doğan “Pişmaniyeyi ülkeye tanıtmak amacıyla geçtiğimiz yıl İstanbul’da Taksim Meydanı’nda başlattığımız festivali bu yıl Ankara’da Ulus Meydanı’nda başlatıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Doğan, 11 Temmuz Çarşamba günü Seymenlerin gösterileri ve çeşitli etkinliklerle renklenecek olan festival başlangıcının bu yılda çok güzel geçeceğine inandığını ifade ederek, “Bu festivallerin başlangıcını İzmit dışında gerçekleştiriyor olmamızın temel amacı ulusal düzeyde bir etki yaratmak ve şehrimize ilgi çekmek. Geçen yıl Taksim’de gerçekleşen etkinliklerde bunu başarmıştık. Bu yıl başkentte bunu başaracağız” diye konuştu.

Festival programı ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Başkan Doğan, geçen yıl büyük ilgi gören Sagopa Kajmer ve Kolera’nın bu yıl tekrar İzmit’e geleceğini söyledi. Başkan Doğan, “Festivalin İzmit ayağı 13 Temmuz Cuma günü yapılacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Aynı gün Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi’nde Sagopa Kajmer sahne alacak. Festivalin son günü olan 15 Temmuz Pazartesi günü Altın Pişmaniye Kısa Film Festivali’nde dereceye filmler gösterilecek ve Coşkun Sabah sahne alacak” dedi.

Geleneksel hale gelen festivalde bir başka gelenek daha devam edecek. 3 günde uçaktan 3 bin hediye pişmaniye festival alanına bırakılacak. Festival kapsamında uçaktan fuar alanına, içinde çeşitli hediyelerin yazılı olduğu paketler atılacak. Uçaktan atılacak pişmaniyelerle 100 bisiklette dağıtılacak. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Fuar Müdürü Fevzi Utaş ve yetkililer bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek festivale tüm halkı davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: