Pistorius davasında şok fotoğraflar

Ünlü atlet Oscar Pistorius'un kız arkadaşın öldürmekle suçlandığı davada korkunç olaydan hemen sonra, polis tarafından çekilmiş fotoğraflar paylaşıldı.

Mynet Dış Haberler Servisi

Güney Afrikalı ünlü atlet Oscar Pistorius'un geçen yıl sevgililer gününde kız arkadaşını öldürmekle suçlandığı davada, olay sonrası çekilmiş fotoğraflar mahkeme heyetine sunuldu.

Polis tarafından çekilen fotoğraflar korkunç cinayetten hemen sonrasına ait. Fotoğraflarda ünlü atletin kolları ve protez bacakları adeta kana bulanmış. Cinayetin işlendiği tuvalette de her yere atletin kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ın kanı saçılmış.

Oscar Pistorius'un iddiasına göre, ünlü atlet kız arkadaşını hırsız zannedip tuvalet kapısının ardından kurşunlamıştı.

Reklam
Reklam

Öte yandan davada ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Adli tıp dedektifi Gerhardus Vermeulen, Pistorius'un tuvalet kapısını protez bacaklarını giymeden dizleri üzerinde kırdığını iddia etti. Pistorius kapıyı kurşunladıktan sonra, kırmak için kriket sopası kullanmıştı.

Dedektifin iddiasına göre; evde hırsız olduğunu düşünen Pistorius'un müdahale edebilmek için önce protez bacaklarını giymesi gerekiyor. Bu da cinayetin bir kavga sonrası planlı şekilde işlenmiş olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Pistorius'un avukatı Barry Roux ise mahkemeye getirilen kapı üzerinde, dedektifin iddiasını kanıtlamasını istedi. Adli tıp dedektifi elindeki kriket sopasıyla Pistorius'un kapıyı hangi açıdan kırdığını göstermeye çalışsa da bu çabası ünlü avukat tarafından tatmin edici bulunmadı.

Anahtar Kelimeler: