Pisuvarlar ve tuvalet kağıtları Kaldırıldı!

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde pisuvarlar kalktı, kağıt yerine su kabı geldi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında bulunan erkek tuvaletlerindeki pisuvarlar bir süre önce sökülürken tek alafranga tuvalet, temizlik malzemesi deposu haline dönüştürüldü. Tuvalet kağıtları da kaldırıldı, yerine su kapları konuldu.

Merkeze alınan Ordu eski Valisi Ali Kaban'ın 20 Temmuz 2009 tarihinde Hijyen ve dinen uygun olmadığı' gerekçesiyleİtikadımıza ters' diyerek cami tuvaletlerinden pisuvarları kaldırtması büyük yankı uyandırdı. Yapılan şikayetler üzerine Vali Kaban merkeze alınırken camilerdeki pisuvarlar yerine takıldı. Ordu'daki pisuvar olayının benzeri Muğla'da meydana geldi. Muğla'daki olaya kaldırılan pisuvarların yanına alafranga tuvalet ve tuvalet kağıdı da eklendi.

Reklam
Reklam

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 4 katlı hizmet binasındaki 2 erkek tuvaletinde bulunan 1'er pisuvar, bir süre önce hiçbir gerekçe gösterilmeden söküldü. Tuvaletlerin sadece birinde bulunan alafranga tuvalet ise temizlik malzemeleri deposuna dönüştürüldü. Tuvalet kağıtları da kaldırılırken, 3'er alaturka tuvalete su kapları konuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne evrak getirenler ve öğretmenler, "Bu çağda bu kafa. Milli Eğitim Müdürlüğü bunu yaparsa vay okulların haline" diyerek tepki gösterdi.

Eğitim- Sen Muğla Şube Başkanı Cahit Yaka, eğitime yön veren kurumda böyle bir uygulamanın yapılmasının çok yanlış olduğunu söyledi. Yaka, "Bu doğru bir uygulama değil. Farklı şeyler çağrıştırıyor. Ordu'daki bu olayın bir benzeri yaşandı ve hatalı olduğuna karar verildi. Bugün Milli Eğitim binasında kaldırılan pisuvarlar yarın okullarda kaldırılabilir. Bunun önü durdurulmalı. Arızalı ve bozuk olanlar yenisiyle değiştirilmeli veya tamir edilmeli" dedi.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ise, pisuvarın arızalı olduğu için söküldüğünü söyledi. Aksan, "Pisuvar arızalandı. Alt kattaki bayanlar tuvaletine akıyordu. Biz de teknik elemanların önerisi doğrultusunda pisuvarı söktürdük. Bu zamana kadar bununla ilgili eksiklik şikayeti veya talep gelmedi. Alafranga tuvalet de benden önceki Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şahin tarafından yapılmış. Süleyman Şahin bu tuvaleti kendine yaptırmış. Ben de memurlarla ayrımcılık olmasın diye burayı kullanmadım, malzeme deposu haline getirdik" dedi.

Reklam
Reklam

Vatan