Pitbul saldırısından canını zor turtardı

Antalya'da kuaförlük yapan Bekir Çoban (35), dükkanının önünde çevrede beslenen pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı.

Antalya'da kuaförlük yapan Bekir Çoban (35), dükkanının önünde çevrede beslenen pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı.

Dakikalarca köpekle boğuşan Çoban, pitbullarla ilgili bilgisi sayesinde kurtulurken, vücudunda derin yaralar oluştu.

Günlerdir işe gidemediğini, her gece kabuslarla uyandığını anlatan Çoban, köpeğin sahibine dava açtı. Antalya Kırcami'nde oturan kuaför Bekir Çoban, 14 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00 sıralarında dükkanının karşısındaki müstakil evde beslenen pitbull cinsi köpeğin saldırısında uğradı.

Reklam
Reklam

Bakıcısı tarafından gezdirilmek üzere dışarı çıkarılan köpek, Bekir Çoban ile tanışıklığı olan bakıcının ricası üzerine kuaför dükkanının 2-3 metre yakınındaki ağaca bağlandı. Huysuzlanan ve sürekli havlayan köpek bağlandığı yerden kurtularak Bekir Çoban'a saldırdı.

Çoban'ı sol karın boşluğundan yakalayan köpek daha sonra dişlerini sağ kasık bölgesine geçirir. Saldıran hayvan, Köpeğin bakıcısı ile yoldan geçenlerin dakikalarca uğraşmasına rağmen bir türlü Çoban'ı bırakmadı. Saldırı sırasında pitbull cinsi köpeklerin ayaklarından kuvvet aldığını bildiğini söyleyen Çoban, "Göğsümden yakalamıştı. Ön ayaklarından tutup onu havaya kaldırdım ve ayakta durmaya çalıştım. Eğer ayakları yere bassaydı ısırdığı yeri koparabilirdi." dedi. Köpek sahibine dava açan Çoban pitbull beslemenin yasak olduğunu belirterek, şunları dile getiriyor: "Bunlar evde beslenecek köpekler değil. Bu köpekler psikolojisi bozuk hayvanlar. Elinden kaçırdığında bir çocuğun kafasını kaporabilir. Ben, belki fiziken güçlüydüm mücadele ettim, çocuk nasıl mücadele edebilir ki? Psikolojim allak bullak. Günlerdir rüyamda hala o köpekle mücadele ediyorum. Bilinç altıma girdi, ne zaman çıkacak bilmiyorum. Bu köpekleri beslemenin yasak olduğu söyleniyor ama durumu iyi olanlar egolarını tatmin etmek için bu köpekleri besliyorlar."

Reklam
Reklam

PİTBULLAR ÖLDÜRÜCÜ BİR SİLAH GİBİ

24 Haziran 2004'te çıkarılan Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. maddesine göre pitbull terrier, Japanese tosa gibi tehlikeli hayvanları üretmek, sahiplendirmek, ülkemize girişini ve satışını sağlamak, reklamını yapmak, sergilemek ve hediye etmek yasak. Pitbull terrier, 19. yüzyılda İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde bulldog ile çeşitli terrierlerin çiftleştirilmeleriyle elde edilen bir tür. Güçlü, kaslı bir gövdeye sahip bu hayvanlar aynı zamanda çok da çevik olarak biliniyorlar.

MAHALLELİ KORKUSUNDAN ÇOCUKLARINI EVE HAPSETTİ

Dükkanının önünde ağaca bağlanan pitbullun zincirinden kurtulup Çoban'a saldırması mahalle sakinlerini de endişeye sevk etmiş. Bekir Çoban'a bir pitbullun saldırdığı haberinin mahallede duyulmasından beri anne babalar korkularından, çocuklarının evlerinin bahçesinde bile oynamasına izin vermez hale gelmiş. Bekir Çoban'ın komşusu Huri Boz, "Bütün mahalle şikayetçi. Çocuklarımızı sokağa salamaz olduk. Bahçe bizim ama köpek yüzünden çocuklarımızı hapsettik. Bu köpekleri istemiyoruz." dedi. Güzeloluk Muhtarı İzzet Ak da mahallelerinde pitbull besleyen birkaç kişi olduğunu belirterek, "Nedense o hayvanları besliyorlar. Gezdirirken ağızlık kullanmıyorlar. Sahip olamadıklarında da ellerinden kaçırıyorlar. Kaçırınca da Bekir kardeşimize olduğu gibi saldırıyorlar. Mahallemizde ciddi sıkıntı var." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ANTALYA'DA 2-3 BİN SAHİPLİ PİTBULL VAR

Antalya'da 2-3 bin civarında pitbull beslendiği tahmin ediliyor. Pitbull beslemek aslında kanunen yasak. Ama bu konuda büyük bir uygulama zafiyeti var. Pitbull saldırısı olursa ancak denetim ve işlem yapılıyor. Yetkililere göre denetimlerin sıkılaştırılması, beslenen pitbulların başıboş sokağa salınma riskini doğurabilir. Pitbull sahipleri bu köpeklere oluşabilecek tepki sebebiyle daha çok kenar semtlerdeki bahçeli evleri tercih ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Özgür Erkan, "Antalya'da sahipli 2-3 bin pitbull var. Bu hayvanların hepsine el koysak nerede bakacağız. Bir de kanun bu havyanlar için müebbet hapsi öngörüyor, tekrar sahiplendirilemiyor. Uygulama şansı yok. Kanunu uygulamaya kalksak hem hayvanlar hem bizim için kötü." derken, saldırgan köpeğin ve yol açtığı zararın sorumluluğunun sahibine ait olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: