Piyasalar gergin güne alıcılı başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi güne 113 puan artışla 39945 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.28 oranında değer kazanırken 4.732.306 YTL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Dün yurtdışı kaynaklı düşüşten etkilenen İMKB, bugün dışarıdan daha çok içeride Anayasa Mahkemesi'nden çıkması muhtemel kararı bekleyecek. Bu karar AKP’nin kapatılma davası için çok önemli. Piyasanın sıkıntısı da, zaten AKP kapatılırsa siyasi karmaşanın ekonomi üzerinde yaratabileceği belirsizliğin kestirilememesi.

Reklam
Reklam

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Analistler 39500 seviyesinin kırılmasıyla satışların hızlanacağını düşünüyor.

40000 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskılı seyrini sürdürmesini beklenen endeksin, 39500 seviyesinde yer alan gün içi destek seviyesini de kırması halinde 38600 seviyelerine kadar geri çekilmesi bekleniyor.

Yukarı yönlü hareketlerde endeksin 40300 seviyesini işlem hacmi desteğiyle aşana kadar satış fırsatı olarak görülmesi gerektiği vurgulanıyor.

Global piyasalar bugün, İngiltere ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ABD işsizlik başvurularını takip edecek. İngiltere ve Avrupa Merkez Bankaları’nın faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor.

Bugünün iç piyasayı etkileyecek en önemli konusu Anayasa Mahkemesi'nin kararı olacak.

DÖVİZ

Yurtiçi ve yurtdışı hisse senedi piyasalarındaki zayıflık, TCMB'nin enflasyonun yüksek seyretmeye devam edeceğini belirtmesi sonrasında gösterge kağıdın yüzde 20.44’ü görmesi ve FED Başkanı Bernanke’nin "Güçlü Dolar" sinyalinin paritede yarattığı etki gibi etkenlerle dünkü işlemlerde bankalararası dolar/YTL kotasyonları, ağırlıklı olarak 1.2400 civarında seyretti. Bugün ise 1.2330-1.2350’lik açılışın ardından 1.2250-1.2500 bandının değerlendirilebileceği belirtiliyor.

Reklam
Reklam

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

PARİTE

FED Başkanı Bernanke’nin Salı günü İspanya’dan verdiği "Güçlü Dolar" sinyali sonrasında aşağı yönde kuvvetlenme eğilimine giren parite, son iki gündeki işlemlerde 1.5400’ün hemen üzerinde tutunma çabalarına ağırlık verdi. Bernanke dün enflasyonun hedeflenen seviyenin üzerinde olduğunu bir kez daha vurgulayarak, piyasaların uzun bir süre faiz indirimi beklememesi gerektiği imasını yeniledi. Dünkü ABD datalarında ISM Hizmet Sektörü Endeksi, özel sektör istihdamı ve birinci çeyrek verimlilik gibi datalar beklentilerin üzerinde olarak olumlu gelirken, birinci çeyrek işgücü maliyetinin beklentileri aşması ise enflasyon endişesi ortaya koyduç. Bugün için hareketin 1.5282-1.5485 bandında olması bekleniyor.

TAHVİL - BONO PİYASASI

Mayıs ayı enflasyonunun ardından bu ay içerisinde 50 baz puanlık bir faiz artırımı daha geleceği beklentileriyle dünkü işlemlerde yukarı yönde ivmelenme yakalayan gösterge kağıt faizi, spot piyasa işlemlerinde yüzde 20.19 ve valörlü işlemlerde de yüzde 20.32 bileşiğe yükseldi. TCMB'nin enflasyon değerlendirmelerinde de enflasyondaki yüksek seviyelerin korunacağı ifadesinin yer alması, faiz piyasasındaki zayıflığın devamını sağlıyor. Faizlerde kuvvetlenme yüzde 19.00’dan yüzde 19.40’a taşınırken, yüzde 20.20’nin üzerinde kalınması ise yüzde 21.00’e doğru denemeleri olası kılıyor.

Reklam
Reklam