Piyasalar güne satıcılı başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, güne 349 puan kayıpla 43118 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.8 oranında değer yitirirken, 8.473,653 YTL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Dünkü yoğun veri takviminden sonra piyasalar bugün de ABD’den gelecek olan işten çıkarmalar, kişisel tüketim harcamaları, işsizlik başvuruları, imalat sanayi endeksi verilerini takip edecek.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Reklam
Reklam

Dün FED Para Politikası toplantısında enflayona yönelik risklerin devam ettiğini açıklaması ve ardından ABD borsalarında oluşan satışların, bugün piyasların hareketlenmesine neden olabiliceği düşünülüyor.

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareket sürerken, dolar Euro karşsında değer yitiriyor.

Bugün İMKB’de yurt dışına bağlı, destek ve dirençlerin zorlanmayacağı dalgalı bir seyir bekleniyor.

43400 direnç seviyesinin üzerinde kalmakta oldukça zorlanan endeks güç kaybetmeye devam ediyor. 43400 direncinin işlem hacmi ve para girişi ile geçilmediği sürece düşüş potansiyeli artıyor. Olası geri çekilmelerde 42600 ilk dstek noktası olurken, yukarı yönlü hareketlerde 43400 direncinin üzerinde kalındığı sürece 44900 seviyesinin hedefleneceği belirtiliyor.

DÖVİZ

Dünkü işlemlerde güne sınırlı yükseliş yönünde başlayan bankalararası dolar/YTL kotasyonları, daha sonra ise özellikle faizlerdeki yükselişten etkilenerek bir miktar ivme kazanarak gün içerisinde 1.2950’e ulaştı. Ancak öğleden sonra ABD’de açıklanan veride birinci çeyrek GSYİH’nın yüzde 0.6’lık artış ile beklentilerin üzerinde gelmesi, kotasyonları yeniden rahatlatarak kapanışa doğru 1.2785-1.2795 seviyesine kadar geriletti. FED de akşam fazileri 25 baz puan indiriken, açıklamalarında ise ekonominin zayıf bir kompozisyonda bulunduğuna yer verdi. ABD Piyasalarındaki dalgalanma sonrasında bugün kotasyonlarda 1.2700-1.2925 bandı yatay ağırlıklı olarak değerlendirilebileceği belirtiliyor. Güne başlangıç ise 1.2755-1.2785’ten oldu.

Reklam
Reklam

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

PARİTE

Dün ABD’de birinci çeyrek GSYİH datasının yüzde 0.6’lık artış ile beklentilerden daha iyi gelmesiyle bir ara 1.5500-1.6000 hareket bandının alt seviyesine yaşanan parite, daha sonra ise buradan yaşadığı toparlanmayla beraber yeniden 1.5600’nın üzerine çıktı. GSYİH datasında stoklardaki büyümenin önemli bir yer tutmuş olması bir sonraki çeyrek datasının daha zayıf kalabileceği endişeleri yaratırken, akşam da FED’in 25 baz puanlık faiz indiriminin yanında yaptığı açıklamalarda zayıf ekonomik görünüme yer vermesi bu sabahki ilk işlemleri 1.5630’un hemen üzerine taşıdı. Bugün için 1.5540-1.5725 bandı öncelikli olarak değerlendirilebileceği ifade ediliyor.

TAHVİL - BONO PİYASASI

Yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen enflasyonun beklentiler üzerinde seyretmesinin yanı sıra yüksek enerji ve gıda fiyatları dolayısıyla ileriye yönelik beklentilerin de kötümser tarafta bulunması, bono piyasasında faizlere yükseliş olarak yansımaya devam ediyor. Önceki gün yüzde 18.97 bileşiğe ulaşan gösterge kağıt faizi, dün de yukarı yöndeki hareketine ivme kazandırarak valörlü işlemlerde günü yüzde 19.13’ten tamamladı. ABD’de birinci çeyrek GSYİH datasının yüzde 0.6’lık artış ile beklentilerden daha iyi gelmesi ve akşam FED’in de 25 baz puanlık indirimi ABD Piyasalarında oynaklığı yüksek seviyede tuttu ancak kapanış itibariyle yatay ağırlıklı seyirler yarattı. Nisan ayı enflasyonu öncesinde yüzde 19.10 üzerindeki hareket bugün de sürebilecekken, yüzde 19.00-19.25 bandının etkili olabileceği belirtiliyor.

Reklam
Reklam