Piyasalar için kritik gün!

Merkez Bankası'nın faiz kararını bekleyen piyasalar, güne hafif gerileyerek başladı.

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BİST), 100 puan düşüşle 72.282 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,14 oranında değer kaybetti. Dolar ise 1.9550 seviyesinde bulunuyor.

Piyasalar bugün Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararlarına odaklanacak. Ekonomistler faiz değişikliği beklemiyor.

BDDK'nın yayımladığı yönetmelik taslaklarının banka karlarını olumsuz etkileyebileceği yönündeki tedirginlikle haftaya satıcılı başlayan Borsa İstanbul, dün ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş sonrasında endeks için kritik destek seviyesi olarak nitelendirilen 72.000-72.500 aralığına kadar geriledi.

Reklam
Reklam

Bugün Merkez Bankası PPK faiz kararları takip edilecek. Bugün yapılacak PPK toplantısında herhangi bir faiz değişikliği öngörülmüyor.

Uzmanlar, bu dakikalarda dünkü kapanışa göre düşüşle 2,8289 seviyesine gerileyen ABD 10 yıllık tahvillerin seyrinin tüm gelişmekte olan ülke piyasalarıyla birlikte ana yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Teknik olarak bakıldığında, bugün 72 bin seviyenin altının test edilmesi bekleniyor.

Endeks gün içinde yeniden bu seviyenin üzerine atamadığı sürece 70.000 hedefli düşüş hareketi devam edecek.

Analistlere göre, 70 bin endeks için kritik bölge olacak. 70.000 civarının yeniden test edilmesi ya kırılma ile sonuçlanacak ve ardından çok sert yeni bir satışı getirecek, ya da üçüncü dibin ardından başlayacak çok güçlü bir yükselişe neden olacak. Bu nedenle ilerleyen günlerde bu test gerçekleşecek olursa stratejiyi buna göre oluşturmak, bu bölgedeki küçük hareketlere odaklanıp ana resimden uzaklaşmamak gerekiyor.

Kırılma gerçekle şecek olur ise, aşağıdaki hedefin çok kısa sürede 65.600 civarı olacağını, eğer buradan bir tepki başlayacak olur ise de yeniden 76.000 civarının test edileceği düşünülüyor.

Reklam
Reklam

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)