Piyasalar yine kötü açıldı

Geçtiğimiz haftayı önemli bir düşüşle kapatan Borsa İstanbul (BİST), haftaya satıcılı seyrini sürdürerek başladı.

Selçuk Altun - Mynet
Borsa İstanbul (BIST), 383 puan düşüşle 72.718 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,52 oranında değer kaybetti.

Global borsalarda, FED’in tahvil alım programında herhangi bir değişiklik yapmamasına rağmen, Başkan Ben Bernanke'nin parasal genişlemenin yıl sonuna kadar azaltılabileceği ve 2014 yılında sonlanabileceği yönündeki açıklamalarından sonra başlayan güçlü satış baskısı devam ediyor.

Piyasalar özellikle Amerikan 10 yıllık devlet tahvillerinin faizlerindeki değişimi yakından izliyor. ABD'de 10 yıllık tahvillerin faizi yüzde 2,47'ye kadar yükselmesiyle özellikle gelişmekte olan ülkelerin bono ve döviz piyasalarında sermaye çıkışları etkisini artırdı ve bu da fiyatlar üzerinde baskı yarattı.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda bugün içerde yapılacak olan Hazine ihaleleri yakından izlenecek.

Bu sabah Asya borsalarında genelde satışlar var. Çin için Goldman Sachs’ın 2013 büyüme tahminin aşağı yönlü revize etmesi ve bankalararası piyasada likidite sıkışıklığının devam etmesinin etkisi ile Çin borsası yüzde 4.10 satıcılı seyrediyor.

ABD vadelileri ise bu sabah yüzde 0.60 civarı ekside. Avrupa borsalarının güne karışık bir seyirle başlamaları bekleniyor.

Teknik Görünüm
Teknik olarak baktığımızda, geçen haftayı satış baskısıyla geçiren endeks, Cuma günü önemli destek seviyesi olan 72.500 puanı test edip 73.101 seviyesinden kapanışı gerçekleştirdi.

Analistlere göre, kısa vadeli bütün göstergeler olumsuz görüntüsünü sürdürmeye devam etmesine karşılık, genel düşüş trendi kanalının dip noktasından tepki vermesi, bu noktada bir dip oluşumu için bazı olumlu sinyalleri de beraberinde getiriyor.

Olumlu bir tepkinin ardından 74.500 bandına geçilebilmesi sonraki seyir için önemli olacak ve 77.000-78.500 seviyesini hedefleyecek. 72.500 seviyesi destek noktası olarak önemini korurken aşağı kırılmanın gerçekleşmesi durumunda 71.500-70.600 seviyeleri takip edilecek.
[

Reklam
Reklam

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)