Piyasalara şok üstüne şok! Borsa yine çakıldı

Borsa İstanbul, savaş ihtimalini fiyatlamaya devam ediyor. Dolar bir rekor daha kırdı.

Selçuk Altun - Mynet Piyasalar, başta ABD ve İngiltere olmak üzere yetkililerden gelen açıklamaların ardından olası bir Suriye'ye müdahale tedirginliği ile satış baskısı altına girdi.

Son 10 gündür aralıksız düşen Borsa İstanbul (BİST), bu güne de satış baskısıyla başladı.

Endeks, 995 puan düşüşle 64.523 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 1,52 oranında değer kaybetti. Bir ara 64.148 puana kadar gerileyen endeks, buradan gelen alımlar sonrasında 65 bin seviyesine yöneldi. Endeks, ilk seansı 745 puan (yüzde 1.14) düşüşle 64.773 puandan kapattı.

Reklam
Reklam

İkinci seansa kötü başlayan borsada satış baskısı devam ediyor. Endekste kayıplar yüzde 2'yi geçti. BİST 100, 64 bin seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Dolar ise 2 her gün yeni bir rekor kırarak güne başlıyor. Dolar kuru sabah saatlerinde 2.07 TL'den işlem görerek yeni bir zirveye imza attı. Altın da Suriye etkisi ile yükselişini sürdürdü.

ABD'nin Yunanistan'daki üsleri kullanmak üzere girişimde bulunması ve Savunma Bakanlığı tarafından yapılan "Her türlü senaryoya hazırız açıklaması" ile İngiltere'nin Suriye ile ilgili karar almak üzere parlamentonun toplanacağını açıklaması, piyasalarda Suriye'ye müdahale edileceği beklentilerini artırırken, petrol ve altın fiyatları yükselişe geçti, hisse senedi piyasaları satış baskısı altına girdi.

Analistler, Suriye gerginliğinin bugün ve sonrasında gündemin ilk sırasına yerleştiğine dikkati çekerek, bu konuyla ilgili gelen haber ve yapılan açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

Yurt içinde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları ve yurt dışında faizlerin gerilemesinin etkisiyle gösterge tahvilin bileşik faizlerinin yüzde 9,80 seviyelerine gerilediğini ifade eden analistler, dün yaklaşık yüzde 4 değer kaybeden endekste 64.000 ve 63.000 seviyelerinin destek olarak takip edileceğini vurguluyor.

Reklam
Reklam

ALTIN VE PETROL FİYATLARI

Suriye'ye operasyon düzenleneceği yönündeki işaretler altın ve petrol fiyatlarının tırmanışa geçmesini sağladı.

Altının onsu bu sabah yüzde 1'e yakın yükselişle 1430 dolar/ons seviyelerine geldi.

Brent petrolün varil fiyatında da benzer bir değer artışı oldu. Bu sabah itibari ile Brent petrolün varil fiyatı 116 doların üzerinde bulunuyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)