Piyasalarda dalgalanmanın sürmesi bekleniyor

Dün önemli bir direnç olan 77 bin bölgesini aşan BİST, güne dünkü kapanış seviyelerinden başladı.

Selçuk Altun - Mynet
Borsa İstanbul (BİST), 12 puan düşüşle 77.059 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 oranında değer kaybetti. Dolar ise 1.9140 seviyelerinde bulunuyor.

Bernanke’nin açıklamaları ile beraber piyasalarda oluşan iyimser hava paralelinde yükseliş denemelerini sürdürmes beklenen piyasaların sonrasında dalgalı bir seyir izleyeceği düşünülüyor.

Dün gün boyunca FED Başkanı Bernanke’nin ABD Temsilciler Meclisi’nde yapacağı açıklamalara odaklanan piyasalar Bernanke’nin açıklamaları ile yükselişini sürdürdü.

Reklam
Reklam

Özellikle Bernanke'nin aylık tahvil alım miktarını azaltma planında değişiklik olmadığını ve 2014 ortasında sonlandırılabileceği ifadesini tekrar etmesine karşın, tahvil alımlarının azaltılması konusunda ekonomi ve finansal piyasaların durumuna göre karar verileceğini belirtmesi piyasaların rahatlamasını sağladı. Bernanke’nin açıklamaları ile BIST, ABD tahvil faizlerideki düşüşler ve yurt dışındaki iyimser hava paralelinde 77.000 seviyelerine yükseldi.

Piyasalar Bernanke’nin dünkü Temsilciler Meclisin’de yapmış olduğu sunumundan sonra bugün de TSİ 17:00’de ABD Senatosu’nda yapacağı sunumunu takip edecek.

Dışarıda Bernanke’nin sunumu dışında ABD tarafından gelecek veri akışı, içeride ise dün Türk Telekom ile başlayan 2013 bilanço sezonunda bugün de mali sonuçlarını açıklayacak olan Turkcell’in sonuçları piyasaların izleyeceği diğer gelişmeler olacak.

Teknik Beklentiler
Analistlere göre; teknik açıdan çok önemli bir direnç olarak kabul edilen 77.000 bölgesinde kapanış yapan endeksin, bu bölgenin üstünde kalıp kalamayacağı, önümüzdeki dönem için
yönü belirleyecek. Daha açık bir ifadeyle bu seviyenin üstünde kalınması 79.700-80.000 aralığına doğru bir hareketin başlangıcı olabilir. Kalınmaması durumunda ise 75.000 seviyelerini tekrar gündeme getirecek.

Reklam
Reklam

Dış Piyasalarda Son Durum
Bugün Asya borsalarında karışık seyirler yaşanıyor. Japonya'da Tokyo borsası primli iken diğer Asya borsalarında hafif düşüşler yaşanıyor.

ABD vadelilerinde de hafif düşüşler olduğu görülmekte.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)