Piyasalarda yükseliş hız kazandı

Borsa İstanbul, dünkü yükselişini sürdürerek güne alımlarla başladı.

Selçuk Altun - Mynet Borsa İstanbul (BİST), 769 puan yükselişle 74.620 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 1,04 oranında değer kazandı.

Dolar ise düne göre bir miktar gerileyerek 1.9315'TL'den açıldı.

ABD tarafında ilk çeyrek büyüme verisinin beklentilerin altında kalmasının FED’in tahvil alım programından çıkış takvimini öteleyebileceği beklentisini artırması, yurt dışı piyasalar ile birlikte BİST’i de olumlu etkiliyor.

Açıklanan verilerin FED kaygılarını azaltması ABD ve Avrupa borsalarının günü yükselişle tamamlamasını sağlarken, ABD borsalarının ardından bugün Asya borsalarında alıcılı bir seyir hakim.

Reklam
Reklam

Dolayısıyla yurt dışındaki yükselişler paralelinde güne alıcılı bir seyirle başlayan piyasaların, ABD tarafından gelecek verileri, Avrupa borsalarının seyrini ve alternatif piyasaları takip ederek yön bulacağı belirtiliyor.

Teknik olarak bakıldığında, bugün 73.200 altına gelmediği sürece 75 bin seviyelerini hedefleyecek olan BIST’de, direnç seviyelerine yaklaşılırken gelebilecek satışlara dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor.

75 bin seviyelerinin aşılması halinde ise BIST’in yeni hedefi 77.500 olarak izlenecek. Olası kâr satışlarında 73.200-72.600 destek aralığı olarak izlenecek.

Yurtdışı Gündem
ABD’de haftalık işsizlik başvurularının düşmesi bekleniyor Amerika’da işsizlik maaşından yararlanabilmek için 22 Haziran tarihine kadarki bir haftalık sürede 345 bin kişinin başvuruda bulunmuş olabileceği tahmin ediliyor. Önceki hafta 354 bin kişi başvuruda bulunmuştu. Devam eden işsizlik başvurularının da 2 milyon 951 binden 2 milyon 957 bine çıkmış olabileceği tahmin ediliyor. Veriler bugün 15:30’da (TSİ) açıklanacak.

Reklam
Reklam

ABD’de kişisel gelir ve harcamaların artması bekleniyor Mayıs ayında kişisel gelirlerin aylık bazda yüzde 0,20 oranında, kişisel harcamaların da yüzde 0,30 oranında artmış olabileceği tahmin ediliyor. Nisan ayında kişisel gelirler değişiklik göstermezken kişisel harcamalar aylık olarak yüzde 0,20 oranında düşüş kaydetmişti. Veriler bugün 15:30’da (TSİ) açıklanacak.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)