Pizza Hut ve KFC yeni servis sistemi

İSTANBUL (İHA) - Turkent Gıda'nın geniş alan ağı projesi, Arıtech tarafından tamamlandı. Projeyle, 24 Pizza Hut ve 23 Kentucky Fried Chicken restoranı, G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) teknolojisiyle birbirine bağlandı.

Turkent Gıda'ya bağlı Pizza Hut ve Kentucky Fried Chicken (KFC) restoranları, Arıtech'in G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) teknolojisiyle kurduğu geniş alan ağı sayesinde online yapıya geçirildi. Projede, 24 Pizza Hut ve 23 KFC restoranı, depo ve BT (bilgi teknolojileri) merkezinin 256 Kbit/sn hızındaki hatları, Arıtech'in ATM'sinde sonlandırılıyor ve buradan Turkent'in merkezine yönlendiriliyor.

Reklam
Reklam

Pizza Hut ve KFC restoranları, daha önce çevirmeli ağ bağlantısı kurarak veri aktarımında bulunuyordu. Restoranlardaki kasaların değiştirilmesi ve geniş alan ağının kurulması sayesinde, hem satışlar gerçek zamanlı izlenebilir ve raporlanabilir hale geldi; hem de çeşitli CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) uygulamalarının çalıştırılmasına imkan sağlandı.

Bugün, Pizza Hut ve KFC restoranlarında, müşterilere yönelik kampanyaların düzenlenmesiyle ilgili çalışmalar elektronik ortamda yapılabiliyor. Ayrıca, satınalma ve finans uygulamaları online yürütülüyor ve restoranların son durumu bir saat arayla izlenebiliyor. Projenin bir sonraki adımı, müşterilerden gelen tüm siparişlerin tek bir çağrı merkezi üzerinden alınarak en yakın restorana online aktarılması olacak.

Kiralık hatlara göre daha ekonomik bir alternatif sunan G.SHDSL sayesinde, hizmet tarafında da tasarruf sağlandı. Online sistemle verimliliği önemli ölçüde artıran Turkent Gıda, doğrudan Pizza Hut ve KFC müşterilerine yönelik bazı yeni uygulamaların hazırlığı içinde bulunuyor. Bunlardan biri, müşteri kartı ve online SMS uygulaması. Böylece, müşteri ilişkilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Turkent Gıda'nın Arıtech ile çalışmayı tercih etmesinde, Arıtech'in Turkent'in BT (bilgi teknolojileri) ihtiyaçlarına hızlı ve kaliteli yanıt verebilecek yapıya sahip olması ve uzmanlaşmış kadrosu önemli rol oynadı. Arıtech, Turkent için en uygun sonlandırma alternatifini karşılayabilecek altyapıyı sunarken, BT sektörünün en hızlı servis firması olarak da Turkent'in dikkatini çekti. Turkent Gıda'nın yakın gelecekteki hedefi ise çağrı merkezi projesini yaşama geçirmek olarak bildirildi.