Pizzacılardan minareli cami

ABD’nin Connecticut eyaletinin New Heaven kentindeki Türk pizzacılar cami açacak.

ABD’nin Connecticut eyaletinin New Heaven kentindeki Türk pizzacılar cami açacak. Çevrede sayıları oldukça artan Türk toplumu üyelerine hizmet edecek olan camii, 17 Ocak’ta intihar eden Şengil Rasim isimli pizzacıya adanacak.

Yaklaşık bir yıl önce kurulan ve 300’den fazla üyesi bulunan Türk Amerikan Din Vakfı tarafından yapımı sürdürülen camii, hem Türk toplumunun manevi ihtiyaçlarına cevap verecek, hem de toplum üyelerini sürekli biraraya getirerek zorluklarla karşılaşanlara psikolojik destek sağlanması için kullanılacak.

Reklam
Reklam

Özellikle çevrede yaşayan ailelerin çocuklarına Türk geleneklerinin öğretileceği cami, gelecek Türk nesillerinin uyuşturucu ve şiddetten uzak durması için de bir okul görevi görecek.

İnşaat çalışmaları devam eden camii için şehir belediyesine yakın bir gelecekte izin için başvurulacak.

Üç kattan oluşan camiinin ilk katı insanların oturup sohbet edecekleri bir mekan olarak döşenecek. İkinci katta ofisler ve imamın evi bulunacak. Üçüncü kat ise namaz kılmak için hizmete sunulacak.

Alınan bilgilere göre, camiinin minaresi de olacak. Şehir belediyesinin minare inşası için izin vermesi bekleniyor.(ANKA)