Pizzanın Peyniri, İhsaniyeli Sütçüoğlu'ndan Geliyor

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde bulunan Sütçüoğlu firması, Türkiye’de pizza sektörüne mozzeralle peyniri üretiyor. Firma, Zafer Kalkınma...

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde bulunan Sütçüoğlu firması, Türkiye’de pizza sektörüne mozzeralle peyniri üretiyor. Firma, Zafer Kalkınma Ajansı’ndan(ZEKA) aldığı 276 bin liralık destekle ürün çeşidini arttırarak büyük bir atılım yaptı.

1990 yılında İhsaniye ilçesi Karacaahmet beldesinde kurulan firma, teknolojik alt yapısını yenileyerek, ürün çeşitliği sayesinde pizza sektöründe zincir mağazaların vazgeçilmezi oldu. Firma İşletme Müdürü İsmail Sütçü, üretimin yaklaşık yüzde 70’ini pizza sektörü için yaptıklarını söyledi. Sütçü, bölgede üretilen inek sütü ve manda sütünü toplayarak işlediklerini, Türkiye’de zincir mağazaların dışında Ege Bölgesindeki işletmelerin çoğuna rendelenmiş mozzeralle gönderdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Aynı zamanda yörede hayvancılığın gelişmesine ve yem sanayisinin gelişmesine katkı sağladıklarını ifade eden Sütçü, istihdama da önemli bir katkı sağladıklarını dile getirdi. Sütçü, bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiklerini belirterek, 25 kişi istihdam ettiklerini kaydetti.

Sütçü, fast foodun gelişmesiyle pizza sektörünün önemli bir gelişim içinde oldauğunu belirterek,"Bu nedenle de bu sektörün ihtiyacı olan mozzeralle peyniri üretimi çok önem kazanmaktadır. Pizza’da kullanılan peynir, her kesin bildiği kaşar peyniri olmayıp, sadece pizza için üretilen bir peynirdir. Kaşar pey.niri ve mozzeralla peynirinin ayrımını yapan firm sadece pizza sektörü için bu ürünü üretmektedir." dedi.

İsmail Sütçü, Zafer Kalkınma Ajansı’ndan(ZEKA) aldıkları 276 bin liralık destekle ürün çeşidini arttırarak büyük bir atılım yaptıklarını anlattı. Sütçü, "Satın aldıkları makineler vasıtasıyla mozarella peynirini dilimleyip küçük parçalar haline getirdik.Bu yeni ürün pizza üreticilerinin dikkatini çekti. Yapılan görüşmelerin ardından firma, Türkiye genelinde hizmet veren bir zincir pizza markasının peynir tedarikçisi oldu." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sütçü, 2013 yılı içinde suda mozzeralla peyniri üretimine başlayacaklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: