Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, bölücü terör örgütü PKK'nın 1984-2012 yılları arasında 35 bin 300 kişinin ölümüne, 13 bin kişinin yaralanmasına, 48 bin 300 kişinin hayatının kararmasına neden olduğunu belirtti.
Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Çağın Polisi” dergisinin bu ayki sayısında PKK'lılar ile kucaklaşan BDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını değerlendirdi. Aydın, yaptığı değerlendirmede, ülke gündeminin ağırlıklı konusu haline gelen BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının aslında Türkiye’nin 28 yıldan bu yana oldukça uzun soluklu olarak yürüttüğü PKK terörü ile mücadelenin önemli bir aşama olduğunu kaydetti. Aydın, 15 Ağustos 1984’te başlayan bu mücadelenin uzun soluklu olduğu kadar insani ve mali bilançosu bakımından da oldukça ağır olduğunu belirterek, "Avrupa Birliği (AB), ABD, Birleşmiş Milletler (BM), NATO ve daha birçok Avrupa ülkesi ve uluslararası kuruluşlar tarafından terör örgütü olarak kabul edilen ve ABD’nin uyuşturucu kaçakçıları listesinde yer alan etnik ayrılıkçı militarist örgüt PKK ile mücadelede bugüne kadar harcanan paranın 300 milyar dolar olduğu belirtilirken, bu para harcanmamış olsaydı ekonomik büyüklük açısından dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alacağımız ileri sürülüyor" dedi.
1984-2012 yılları arasında 72 bin 500 terör olayı meydana geldiğine dikkat çeken Aydın, şöyle devam etti:
"7 bin civarında güvenlik görevlisi şehit olmuş, 6 bin 500 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 13 bin kişi yaralanmış ve 21 bin 800 PKK mensubu operasyonlarda ölü olarak ele geçirilmiştir. Toplamda 35 bin 300 kişi ölürken, 13 bin kişi yaralanmış, PKK nedeniyle 48 bin 300 kişinin hayatı kararmıştır. Vaziyet bu iken, TBMM’nin çatısı altında olmakla birlikte eylem ve söylemleriyle terör örgütünün uzantısı olduğuna dair şüphe götürmeyen BDP’nin bazı milletvekilleri, 17 Ağustos 2012 tarihinde bardağı taşıran son damla olarak Şemdinli’de PKK terör örgütü militanlarıyla buluşuyor, koklaşıyor ve kucaklaşıyor."
Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşturma sonunda 9 BDP milletvekili ile 1 bağımsız milletvekili hakkında fezleke düzenlendiğini hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:
"Şimdi Türkiye’nin önünde duran konu bu milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalksın mı kalkmasın mı? Bu noktadaki görüş ayrılıklarının değerlendirilmesine geçmeden önce dokunulmazlık konusundaki anayasal düzenlemeye bir bakalım. Anayasanın ‘Yasama Dokunulmazlığı’ başlığı altındaki 83/2. maddesinde ‘Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclis’in kararı olmadıkça tutulamaz ve yargılanamaz. Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali ve seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla anayasanın 14. maddesindeki durumlar bu hükmün dışındadır’ denilmektedir. Görüleceği gibi maddeye göre yasama dokunulmazlığının Meclis kararıyla kaldırılması kuraldır. Ancak Meclis kararı olmadan da dokunulmazlığın kalkması mümkün."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz