'PKK ile ilişkinizi tespit ettik' diyerek dolandıran 5 kişi adliyede

Tunceli’nin Ova İlçesi Özel İdare Müdürü ile Kırklareli Vize Mal Müdürü'nü arayarak kendilerini ‘Başsavcı’ olarak...

Tunceli’nin Ova İlçesi Özel İdare Müdürü ile Kırklareli Vize Mal Müdürü'nü arayarak kendilerini ‘Başsavcı’ olarak tanıtıp, "suç örgütüyle bağlantını tespit ettik" diyerek korkutup 150 bin lira dolandırdıkları iddia edilen 5 kişi adliyeye sevk edildi.
Tunceli Ova İlçe Özel İdare Müdürü V.G.’yi, telefonla arayan bir kişi kendisini ‘Tunceli Başsavcısı’ olarak tanıttı. Sözde Başsavcı’nın V.G.’ye, “Sizin isminizle PKK’ya para aktarılıyor. Şahıslar şu anda takip ediliyor. Tunceli Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile birlikte toplantı halindeyiz. Bunları suçüstü yakalamak için hesaba 100 bin lira yatırmanı istiyoruz.” diyerek telefonu kapattığı öğrenildi. V.G.’nin de istenilen parayı çeşitli tarihlerde banka hesaplarına yatırdığı, çekilen paralardan sonra aynı kişilerin V.G.'ye bu seferde 30 bin lira kredi çektirip, Alanya’daki bir bankada açılan hesaba yatırttığı belirtildi. Parayı gönderen V.G.'nin daha sonra olaydan şüphelenerek Ovacık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu ve paranın 01.12.2011 tarihinde çekileceğini bildirdi. Toplamda 130 bin lira dolandırdıkları iddia edilen H.B.(32), G.G.(25), M.K.(24) ve A.B.(22) Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.
Zanlıları sorguya alan polis, söz konusu kişilerin bütün bankalardaki hesaplarını incelemeye aldı. Olaya karıştığı iddia edilen Y.B. (35) de gözaltına alındı. Polis banka hesaplarında yaptığı inceleme sonucunda aynı kişilerin Kırıkkale Vize İlçe Mal Müdür Vekili H.K.'yı da aynı yöntemle dolandırdığını tespit etti. H.K.'nin yatırdığı 21 bin liranın 2 bin 500 lirasının zanlılar tarafından çekildiği, kalan paranın ise polis ve mal müdürünün birlikte hareket etmesi sonucu bloke edildiği öğrenildi. Zanlılar alınan ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz