'PKK ile masaya oturmak konu olamaz'

İstanbul (AA)-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "PKK terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti ükümeti'nin masaya oturmasının söz konusu olamayacağını" belirterek, "Kimse bunu evirip çevirip bir yerlere çekmesin" dedi.

Başbakan Erdoğan, 6. IMEDYA Ekonominin Yıldızları 2005 Ödül Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "PKK'yla ilgili söylediğiniz sözler farklı yorumlara neden oldu. Hedefiniz neydi? DTP Eşbaşkanları da bugün bir açıklama yaptılar. Sizin yaptığınız çağrının muhatabının kendileri olmadığını, PKK olduğunu, bundan da memnuniyet duyduklarını ifade ettiler"

Reklam
Reklam

şeklindeki sözleri üzerine Erdoğan, basın müşavirinin konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptığını, ancak bu açıklamaya rağmen nedense gerek yazılı, gerekse görsel medyada farklı şekillerde haber ve yorumların çıktığını söyledi.

Erdoğan, "Çok açık, net, bir defa şunu söylüyorum; PKK terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin masaya oturması söz konusuolamaz. Kimse bunu evirip çevirip bir yerlere çekmesin. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Tayyip Erdoğan da böyle bir mesaj vermez.

Benim mesajım; PKK terör örgütünün silahlı eylemcilerini, silahlı teröristlerini 'terörist' olarak ilan etmeyen, onlarla bağını koparmayanlara yöneliktir" diye konuştu.