"PKK sorununa taraf olmadık ve olmayacağız"

SÜLEYMANİYE (ANKA)- Celal Talabani'nin lider olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Merkez Komitesi Üyesi ve Basın Sorumlusu Azad Cundiyani, Hudson Enstitüsü'nün senaryolarına ilişkin tartışmalarla ilgili olarak "KYB'nin tutumunun, Kürdistan siyasi liderliğinin tutumu olduğunu açıklıyoruz. Biz, PKK sorununa ve ya PKK ile bağlantılı sorunlara taraf olmadık ve olmayacağız da" dedi.

KYB'nin internet sitesine göre, Azad Cundiyani, Türkiye'de tartışma konusu olan Hudson senaryonun PKK yöneticilerini kaçırmak için hazırladığını ve senaryoda KYB'nin de yer aldığı şeklindeki iddiaları reddetti. Cundiyani, PKK sorununa taraf olmadıklarını belirterek, "Başbakan Erdoğan'ın da belirttiği gibi, öne sürülen bu görüş ve senaryo Türkiye'yi ilgilendiriyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ÜÇLÜ KOMİSYON MESELEYİ ARAŞTIRMALI

Cundiyani, "13 Haziran 2007 tarihinde ABD'de Hudson Düşünce Kuruluşu tarafından hazırlanan senaryoda, PKK'nin İstanbul Beyoğlu'nu bombalayıp 50 kişinin ölümüne sebep olacağını ve senaryonun devamı olarak ölümlerden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kürdistan Bölgesine PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon düzenleyeceği" şeklindeki haberleri büyük bir senaryo kurgusu olarak nitelendirdi. Cundiyani şunları söyledi:

"KYB'nin tutumunun, Kürdistan siyasi liderliğinin tutumu olduğunu açıklıyoruz. Biz, PKK sorununa ve ya PKK ile bağlantılı sorunlara taraf olmadık ve olmayacağız da. Başbakan Erdoğan'ın da belirttiği gibi, öne sürülen bu görüş ve senaryo Türkiye'yi ilgilendiriyor. ABD-Türkiye-lrak arasındaki üçlü komisyon, bu meseleyi araştırmalıdır."
Azad Cundiyani, açıklamasında "Biz bunu büyük bir senaryo kurgusu olarak görüyoruz. Tüm taraflara, böyle bir konunun gündeme gelmediğini açıklıyoruz. KYB olarak, böyle bir meselede özel bir politikamız olmamıştır. Biz, siyasi meselelerde Kürdistan siyasi liderliğinin uzun vadeli politikası çerçevesinde adım atmaktayız" diye konuştu.

Reklam
Reklam