PKK yanlış yola giren kadınları vurdu

Siirt'teki PKK’lı teröristlerin dün gece 4 kadını öldürdüğü 2 kadını da yaraladığı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Siirt'te Polis Meslek Yüksek Okulu’na eylem hazırlığı içinde olan PKK’lı teröristlerin polis aracı sandıkları otomobilde veda yemeğine giden 4 kadını öldürdüğü 2 kadını da yaraladığı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Otomobilin içinde bulunan kadınların Polis Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet yemeğinin verildiği lokantayı geçince dönmek için manevra yaptıkları, bu sırada da saldırıya uğradıkları belirtildi. Teröristlerden birinin otomobilin açık olan camından içeriye el bombasını atarkan öldüğü belirtildi.

Reklam
Reklam

OLAY YERİNDEN KARELER
Siirt’te, dün 4 kadının yaşamını yitirdiği, 2 kadının da ağır yaralandığı saldırının ardındaki sis perdesi kalkmaya başladı. Polis Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet yemeğine giden içerisinde 6 kadının içinde bulunduğu Gülcan Olgaç'ın yönetimindeki 06 LML 56 plakalı özel otomobil, yemeğin verildiği lokantayı geçerek yanlış yola girdi. Polis Meslek Yüksekoku’nun yakınlarında geri dönmek için manevra yapan otomobil, bu sırada okula saldırmaya hazırlanan 3 teröristin saldırısına uğradı.

Siirtte saldırı: 4 ölü, 2 ağır yaralı | www.mynet.com/video

EL BOMBASINI CAMDAN İÇERİYE ATMAYA ÇALIŞTI Teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Kaçmaya çalışan otomobil, hızını arttırmaya çalışırken, bu sırada teröristlerdenMehmet Emin Sevilgen, mevzilendiği alandan koşarak elindeki el bombasını açık olan camdan içeri atmaya çalıştı. Ancak bomba, bu sırada elinde patladı. Patlamayla birlikte Sevilgen yaşamını yitirdi, araçtakiler de yaralandı. Otomobile bir süre daha ateş açan diğer 2 terörist kaçarak uzaklaştı.

Reklam
Reklam

BDP’Lİ BAŞKAN YARDIMCISININ YEĞENİ DE ÖLDÜ Saldırıda, Hatay Üniversitesi Beden eğitimi Bölümü’nü kazanan 25 yaşındaki Nergiz Evin, kuaför olan ablası 31 yaşındaki Zeynep Evin, Bayan yüzme antrenörü 25 yaşındaki Nurcan Olgaç), Özel güvenlik görevlisi ve BDP'li Siirt Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in yeğeni 25 yaşındaki Kevser Çekin olay yerinde yaşamını yitirdi, Nergiz Evin’nin kız kardeşi lise öğrenicisi Nuran ve 27 yaşındaki Gülcan Olgaç ise yaralandı.

YARIN OKULA BAŞLAYACAKTI Hatay Üniversitesi Beden eğitimi Bölümü’nü kazanan Nergiz Evin'in yarın okula başlayacığı belirtildi.
Yaralılardan hayati tehlikesi bulunan Gülcan Olgaç için Siirt 3'ncü Komando Tugayı’ndan Vali Musa Çolak'ın talimatı ile hazırlanan helikopter ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilirken Nuran Evin Siirt Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Nuran Evin, yemek için gittikleri lokantayı geçip yanlış yola girdiklerini, fark edince de dönüş için manevra yaparken teröristlerin saldırısına uğradıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

27 BOŞ KOVAN BULUNDU Olay yerinde inceleme sürdüren güvenlik aracın yakınında 27 adet boş kovan bulurken 1 adet patlamamış el bombası bulundu. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonun sürdüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: